Επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης για την 80χρονη που φυλακίστηκε για 1000 ευρώ γιατί τάιζε γάτες
Επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης για την 80χρονη που φυλακίστηκε για 1000 ευρώ γιατί τάιζε γάτες

Στη φυλακή βρέθηκε μια γυναίκα 80 ετών, κάτοικος Πειραιά, καθώς καταδικάστηκε μετά από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονίας.

Η είδηση έγινε γνωστή στις αρχές της εβδομάδας από το crashonline.gr, το οποίο αναφέρει πως η γυναίκα πήγε τυχαία στην αστυνομία για επανέκδοση ταυτότητας και εκεί έμαθε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση καθώς δεν είχε πληρωθεί το ποσό εξαγοράς της ποινής της το οποίο ήταν 1000 ευρώ.

Η αστυνομία ζήτησε το ποσό των 1000 ευρώ, εκείνη δεν είχε και την οδήγησαν στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η κυρία Ε. Β, φέρεται να έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα στη φυλακή με την ιστορία της να έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Για την φυλάκιση της γυναίκας διαμαρτυρήθηκε έντονα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία έστειλε επιστολή στον Μιχάλη Καλογήρου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για το συμβάν φυλάκισης ηλικιωμένης γυναίκας, συγκεκριμένα 80χρονης γερόντισσας, που ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των αδυνάτων από πολλές απόψεις πολιτών, καθώς είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 1.000,00 ευρώ μετά από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονιάς.

Διαβάστε Τρέχουν στα δικαστήρια τον Τσουκαλά για τον Αντεμπακούκο – Θα λογοδοτήσει στο ΕΣΡ και στην Εισαγγελία του Αρείου ΠάγουΑντιλαμβανόμαστε ότι η πράξη της φυλάκισης έγινε για λόγους τήρησης της τυπικής δικαιοδοτικής διαδικασίας πλην όμως αυτή προσκρούει καταφανώς στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα της χώρας μας και όχι μόνο, διερωτόμαστε αν έχει παντελώς ξεχαστεί ο λόγος ύπαρξης των νόμων, αν έχει παντελώς ξεχαστεί η ετυμολογία της λέξης «δικαιοσύνη», η δικαιοσύνη ως ιδέα, η δικαιοσύνη ως δημόσια Αρχή και σκοπός που δρα κυρίως διορθωτικά, η δικαιοσύνη ως ιδανικό που συνυπολογίζει τους κινδύνους και ωφέλειες σε μια κοινωνία, η δικαιοσύνη με το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό πλαίσιο απονομής της .

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εγκληματίες κατά των ζώων που εμφανώς παρανομούν αλλά διαφεύγουν της δικαιοσύνης, συλλαμβάνεται μία ηλικιωμένη που προφανώς ορμώμενη από την ευαισθησία της ταΐζει αδέσποτες γάτες, χωρίς να είναι σε θέση να μπορεί επακριβώς να ερμηνεύσει και να τηρήσει το νόμο.

Ένα εύκολο θύμα προς χαρακτηρισμό παρανόμου κι επίσης εύκολο θύμα εφαρμογής του νόμου κατά γράμμα. Δεν θα έπρεπε η δικαιοσύνη της σύγχρονης Ελλάδας να θυμίζει εμμονικές τακτικές «Ιαβέρη».

Αναρωτιόμαστε επίσης πόσο σύννομη μπορεί να είναι η απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε την γυναίκα αυτή , όταν η νομοθεσία μας επιτρέπει την σίτιση αδέσποτων ζώων και η ηθική μας το επιβάλλει.

Παρακαλούμε θερμά, ευελπιστώντας στην απόλυτη κατανόησή του γεγονότος, για τις ενέργειές σας για την άμεση αποφυλάκιση και αποκατάσταση της ηλικιωμένης, καθώς η λανθασμένη εφαρμογή της «νομικής δικαιοσύνης», είναι εμφανώς άδικη και προσβάλλει την ηθική και την κοινωνία μας.

Με τιμή ,
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (63 Σωματεία)και τηνΠανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 146 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications