Βρήκαν λενε κρατήρα μεγαλύτερο από το λεκανοπέδιο Αττικής κάτω από πάγους της Γροιλανδίας!!
Κρατήρας μεγαλύτερος από το λεκανοπέδιο Αττικής κάτω από πάγους της Γροιλανδίας

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν επιστήμονες στη Γροιλανδία, ανακαλύπτοντας κάτι πραγματικά συγκλονιστικό κάτω από τους πάγους.

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε πως κάτω από τους πάγους της βόρειας Γροιλανδίας υπάρχει ένας τεράστιος κρατήρας διαμέτρου τουλάχιστον 31 χιλιομέτρων – με έκταση μεγαλύτερη από εκείνη του λεκανοπεδίου Αττικής ή του Παρισιού – ο οποίος προκλήθηκε από την πτώση μετεωρίτη διαμέτρου ενός χιλιομέτρου.

Η πρόσκρουση μπορεί μάλιστα να συνέβη σχετικά πρόσφατα, ακόμα και πριν από 12.000 χρόνια. Οι επιστήμονες από τη Δανία, τη Γερμανία (Ινστιτούτο Άλφρεντ Βέγκενερ) και τις ΗΠΑ (Πανεπιστήμιο Κάνσας), με επικεφαλής τον καθηγητή Κουρτ Κγιάερ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», πιθανολογούν ότι πρόκειται για έναν από τους 25 μεγαλύτερους κρατήρες πρόσκρουσης στη Γη.

Εκτιμάται ότι «ένοχος» για τον κρατήρα είναι ένας μετεωρίτης με σύσταση κυρίως από σίδηρο, ο οποίος έπεσε στη Γροιλανδία και στη συνέχεια «θάφτηκε» κάτω από πάγο πάχους σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας κρατήρας οποιουδήποτε μεγέθους έχει βρεθεί κάτω από τους πάγους του πλανήτη μας.

Η αρχική ανακάλυψη είχε γίνει το 2015 στην περιοχή του παγετώνα Hiawatha, αλλά χρειάσθηκαν τρία χρόνια να επιβεβαιωθεί με περαιτέρω μελέτες μέσω εναέριου ραντάρ που «βλέπει» κάτω από τους πάγους, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κρατήρας μεγαλύτερος από το λεκανοπέδιο Αττικής κάτω από πάγους της Γροιλανδίας
Εικόνα από βιντεο που δεν βάζουμε για προστασία αυτού που το ανέβασε, καθώς στέλνουν τα Γκοΐμ και τα κατεβάζουν από το youtube... Σε έναν άλλο πλανήτη ανεμίζει η παρακάτω σημαία, εκεί όσα μη άρια παιδιά της θεάς Αθηνάς γεννιούνται ειναι ύποπτα, τους γίνεται απευθείας ανάλυση και τους γίνεται ευθανασία πριν μολύνουν τον πλανήτη όπως έγινε εδώ, και όπως και οι αρχαίοι άριοι εθνικοσοσιαλιστές Σπαρτιάτες,που πετούσαν στο καιάδα τα ρυπογόνα παιδιά, προφανώς κατι σας έχουν μάθει λάθος στην φάρμα τους, ακόμα και αν σας το λένε με άμεσο τρόπο: "οι γιοι του Γιαχβέ είδαν της κόρες τον ανθρώπων και ηταν όμορφες και ζευγάρωσαν με αυτές".

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications