Εξαγγελίες πολέμου από τον στρατό «φάντασμα» των Αλβανών!--«Γελοίες» χαρακτηρίζει το Πεντάγωνο τις δηλώσεις
Εξαγγελίες πολέμου από τον στρατό «φάντασμα» των Αλβανών!-«Γελοίες» χαρακτηρίζει το Πεντάγωνο τις δηλώσεις

Με πολεμικό μανιφέστο απειλούν οι Αλβανοί την Ελλάδα, συγκεκριμένα με έγγραφο του αλβανικού υπουργείου άμυνας, δηλώνεται συνοπτικά ότι οι Αλβανοί «θα ισοπεδώσουν τον ελληνικό στρατό».

Για να διαπιστώσει κάποιος το γελοίο του πράγματος, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο αλβανικός στρατός είναι υπό κατάρρευση, με ελάχιστο προσωπικό και παλιό εξοπλισμό, γεγονός που μετατρέπει τις δηλώσεις αυτές σε γελοίες απειλές, δημιουργώντας γέλια στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Υπάρχει όμως, μια απειλή, και για αυτή θα πρέπει να δράσουμε άμεσα, είναι οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις που δύνανται να να δράσουν στη Βόρειο Ήπειρο κατά της ελληνικής μειονότητας, ήδη είχαμε περιστατικά εισβολής και ελέγχου τις προηγούμενες μέρες.

Σε μια περίοδο που η πίεση κατά των Ελλήνων και Χριστιανών της περιοχής είναι ήδη ασφυκτική, η ένταση ενδέχεται να κλιμακωθεί και να θρηνήσουμε επιπλέον νεκρούς.

Κρίνεται, συνεπώς, αναγκαίο, η ελληνική ηγεσία, να αφήσει την διπλωματία, και να αναλάβει μέτρα για την προστασία της Βορείου Ηπείρου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό. Ενώ η Αθήνα έχει προσθέσει δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ένα τμήμα του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός είναι ευέλικτος να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σε έγγραφο του (αλβανικού) υπουργείου Άμυνας παρουσιάζονται όλα τα δυνατά σημεία του στρατού των Σκιπτάρων (ushtrisë shqiptare) σε σχέση με τους στρατούς των χωρών της περιοχής.

Για απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή που μπορεί να προέρχεται από την Ελλάδα ή ακόμη και από τη Σερβία, το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι ο Στρατός των Σκιπτάρων (αλβανικός στρατός) είναι έτοιμος και με πολύ υψηλό ηθικό, αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν εξελιχθεί σε μια επαγγελματική δύναμη με στοιχεία μάχης και υποστήριξης μάχης, βάσει των προβλεπομένων σεναρίων.

Οι δυνάμεις έχουν εκσυγχρονισθεί για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα πολέμου αλλά και σε καθήκοντα μη πολέμου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε άγνωστες περιοχές και δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους, όπως σημειώνεται.Τέλος, το έγγραφο αναφέρει ότι ο αλβανικός στρατός είναι εξοπλισμένος με μοντέρνους σχεδιασμούς και καταρτίσεις, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications