Μολύνθηκε σε πισίνα με μια σαρκοφάγο αμοιβάδα, που έφαγε τον εγκέφαλό του !!
Μολύνθηκε σε πισίνα με μια σαρκοφάγο αμοιβάδα, που έφαγε τον εγκέφαλό του !!

Ο 29χρονος αμερικανός Fabrizio Stabile στις 16 Σεπτεμβρίου άρχισε να κόβει το γκαζόν με μηχανή του γκαζόν στο σπίτι του, που βρίσκεται στο Ventnor στο New Jersey, όταν ξαφνικά ένιωσε έντονο πόνο στο κεφάλι του.

Ήταν τόσο χάλια που λίγες ώρες αργότερα σχεδόν δεν μπόρεσε να μιλήσει στο κρεβάτι του.Η μητέρα του σε κατάσταση πανικού κάλεσε ασθενοφόρο και ο Fabrizio οδηγήθηκε στην κλινική, όπου διαγνώστηκε με βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Ωστόσο, δεν αισθάνθηκε καλύτερα με τα φάρμακα που του έδωσαν, και οι γιατροί αργότερα διαπίστωσαν ότι είχε αμοιβική μηνιγγίτιδα. Πέντε ημέρες αργότερα, ο ασθενής πέθανε.

Την αμοιβική μηνιγγίτιδα την προκαλεί η αμοιβάδα Naegleria fowleri, η οποία ονομάζεται επίσης αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. Στις περισσότερες φορές η λοίμωξη εμφανίζεται όταν κάποιος κάνει μπάνιο σε μολυσμένα νερά, αλλά μπορεί να εισέλθει στον εγκέφαλο και από μολυσμένο νερό που θα πιει κάποιος, άλλα και να το εισπνεύσει κάποιος με τη μύτη του.

Η αμοιβάδα μόλις βρεθεί στη μύτη κατά μήκος του οσφρητικού νεύρου μπαίνει στον εγκέφαλο και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται γρήγορα , χρησιμοποιώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα ως τροφή.

Επιπλέον, τέτοιες αμοιβάδες δεν ζουν στους ωκεανούς, αλλά στο ζεστό γλυκό νερό των λιμνών, των ποταμών η των θερμών πηγών. Στην περίπτωση του Fabrizio, είναι ύποπτη μια πισινά ενώ έκανε μπάνιο εκεί και μολύνθηκε με αυτή τη θανατηφόρα αμοιβάδα, στο BSR Cable Park Surf Resort στο Waco του Τέξας.

Επί του παρόντος, οι πισίνες του θέρετρου είναι κλειστές και γίνονται αναλύσεις στο νερό τους. Εάν αυτή η αμοιβάδα εισέλθει στον ανθρώπινο εγκέφαλο, τότε το 98% των περιπτώσεων δεν μπορεί να σωθεί με κανένα τρόπο και το αποτέλεσμα είναι θανατηφόρο.

Στις ΗΠΑ, οι περιπτώσεις μόλυνσης με την αμοιβάδα που τρέφεται με τον εγκέφαλο είναι εξαιρετικά σπάνιες. Κατά τα τελευταία 55 χρόνια, 143 τέτοιες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί στην Αμερική.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications