Νέο μαχητικό τζετ παρουσιάζει η Τεχεράνη την ερχόμενη Τετάρτη
Νέο μαχητικό τζετ παρουσιάζει η Τεχεράνη την ερχόμενη Τετάρτη

Το Ιράν θα παρουσιάσει ένα νέο μαχητικό τζετ την επόμενη εβδομάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις ικανότητες πυραύλων ως κορυφαία προτεραιότητα, δήλωσε χθες ο Υπουργός Άμυνας, αψηφώντας τις νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με σκοπό τον περιορισμό του προγράμματος πυραύλων της Τεχεράνης και της περιφερειακής επιρροής.

Το ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε επίσης το Σάββατο ότι έχει τοποθετήσει για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο προηγμένο σύστημα αμυντικού οπλισμού σε ένα από τα πολεμικά του πλοία, καθώς οι εντάσεις έρχονται με τον αμερικανικό στρατό στον Κόλπο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάιο από μια συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων που μείωσε την πυρηνική δραστηριότητα της Τεχεράνης σε αντάλλαγμα για την επιβολή κυρώσεων.

Ο Τράμπ δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν βαθιά λανθασμένη, καθώς δεν είχε περιορίσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν ή δεν στήριξε την υποστήριξή του για πληρεξούσια σε συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη.

Το Ιράν έχει απορρίψει οποιεσδήποτε απευθείας συνομιλίες με την Ουάσιγκτον για την επίλυση των προβλημάτων που έθεσε το Τραμπ.

"Η κορυφαία μας προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του προγράμματος πυραύλων μας. Είμαστε σε καλή θέση σε αυτόν τον τομέα, αλλά πρέπει να το αναπτύξουμε", ανέφερε ο Στρατηγός Ταξίαρχος Αμίρ Χατάμι από το πρακτορείο ειδήσεων Fars το Σάββατο.

Το μαχητικό τζετ θα παρουσιαστεί την Ημέρα Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία γιορτάζεται από το Ιράν στις 22 Αυγούστου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications