Η Ιταλία δεν καταλαβαίνει τίποτα! Φουσκωτό με 61 λαθρομετανάστες εξέπεμψε sos αλλά.. δεν πήγε κανείς
Η Ιταλία δεν καταλαβαίνει τίποτα! Φουσκωτό με 61 λαθρομετανάστες εξέπεμψε sos αλλά.. δεν πήγε κανείς

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Σαλβίνι αναρρωτήθηκε μέσω twitter.. ” Θα πάει κανείς να τους σώσει;” Η θα τους στείλουν πάλι στην Ιταλία; Τελικά τους πήρε η Μάλτα.

Η Μάλτα διέσωσε μια ομάδα 61 προσφύγων και μεταναστών, που επέβαινε σε ένα φουσκωτό, το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πλέοντας στη Μεσόγειο, γνωστοποίησε σήμερα το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

«Το φουσκωτό σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, καθώς η μηχανή δεν λειτουργούσε. Η βάρκα φαίνεται επίσης ότι είχε αρχίσει να χάνει αέρα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίτερα, προσθέτοντας ότι ένας από τους πρόσφυγες περισυνελέγη έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε ώρες αφότου ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του φουσκωτού, που έπλεε βόρεια στη Μεσόγειο.

«Αποκλειστικές εικόνες από μια λέμβο με 70 μετανάστες, μια βάρκα με πανίσχυρη μηχανή στη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας. Άραγε θα παρέμβει κανείς ή θα τους στείλουν για μία ακόμη φορά προς την Ιταλία;» έγραφε ο Σαλβίνι.

Κλασσική περίπτωση.. Μόλις φτάνουν στα θαλάσσια σύνορα που θέλουν οι λαθρομετανάστες, τρυπάνε τα φουσκωτά συμφωνα με οδηγίες από τον συμμορίτες , έτσι ώστε να θεωρούνται ναυαγοί και να είσαι υποχρεωμένος να τους σώσεις σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications