Νέος ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία - Εκατοντάδες οι νεκροί από τον προηγούμενο
Ινδονησία: Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το νησί Lombok

Νέος ισχυρός σεισμός έπληξε την Κυριακή (19/8) το νησί Lombok της Ινδονησίας, μόλις δύο εβδομάδες από τη σεισμική δόνηση - μεγέθους 6,9 Ρίχτερ - της 5ης Αυγούστου, που σκότωσε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

Το σάιτ του BBC κάνει λόγο για σεισμό 6,3 Ρίχτερ και βάθος 7,9 χιλιόμετρα, χωρίς να έχουν αναφερθεί θάνατοι ή σοβαρές ζημιές.

Μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ότι ο σεισμός ήταν έντονος στα ανατολικά του νησιού, όπου οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, ενώ υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις σε εθνικό πάρκο.

Από τις 29 Ιουλίου το νησί πλήττεται συνεχώς από σεισμούς, οι οποίοι έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 460 ανθρώπων.

Το Lombok έχει περίπου την ίδια έκταση με το Bali, με το οποίο έχουν κοινά πολιτισμικά στοιχεία. Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού άρχισε τη δεκαετία του '80 και επικεντρώνεται στη δυτική πλευρά του.

Η Ινδονησία βρίσκεται σε μία περιοχή γνωστή ως Δακτύλιος της Φωτιάς, λόγω των συχνών σεισμών και των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Στο Lombok κυριαρχεί το ηφαίστειο Ριντζάνι, το οποίο είναι το δεύτερο ψηλότερο ηφαίστειο και το τρίτο ψηλότερο βουνό στη χώρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications