Ιαπωνία: Στους 69 οι νεκροί από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις -Δεκάδες αγνοούμενοι
Ιαπωνία: Στους 69 οι νεκροί από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις -Δεκάδες αγνοούμενοι

Στους 69 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός των άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεων που πλήττουν την Ιαπωνία.

Επιπλέον, 44 άτομα αγνοούνται, ανάμεσά τους ένα 9χρονο αγόρι που πιστεύεται ότι παγιδεύτηκε στο σπίτι του από κατολίσθηση, που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 3 ανθρώπων.

Οι εκτεταμένες πλημμύρες έχουν υποχρεώσει εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες περιοχές για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα.

Μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο νερό απ' ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο, ενώ προκλήθηκαν κατολισθήσεις και υπερχείλισαν ποταμοί, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν στα σπίτια τους ή σε σκεπές.

«Δεν είχαμε δει ποτέ τέτοια βροχή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη». Περίπου 54.000 διασώστες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής εστάλησαν σε περιοχές στη νοτιοδυτική και τη δυτική Ιαπωνία.

«Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη πολλών ανθρώπων και άλλοι έχουν ανάγκη βοήθειας, κάνουμε κούρσα με τον χρόνο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει εντολές να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ανάλογη σύσταση έχει γίνει σε 2,3 εκατομμύρια άλλους. Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις έχουν εκδοθεί στο ένα τέταρτο των νομαρχιών της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications