Θα τρελαθούμε με τα «παπαγαλάκια»!
Θα τρελαθούμε με τα «παπαγαλάκια»!

Μια απίστευτης αγριότητας καταιγίδα έπληξε χτες το βράδυ το νομό Μαγνησίας Παρότι η ΕΜΥ είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού και για την περιοχή της Θεσσαλίας, πολλά δημοσιεύματα αλλά και το σάιτ του meteo.gr μέχρι τελευταία στιγμή έδιναν «πιθανή» ασθενή βροχή και όχι πολλά μποφόρ:

Η πρόγνωση στις τοπικές εφημερίδες είχε ως εξής:

Σήμερα όμως, το ρεπορτάζ αλλάζει:

Δέντρα έπεσαν, ζώα κινδύνεψαν να πνιγούν, δεκάδες οδηγοί ακινητοποιήθηκαν στο δρόμο. Η αναμενόμενη νεροποντή, που είχε προβλεφθεί από τα μετεωρολογικά δίκτυα και ξέσπασε χθες το απόγευμα για μισή ώρα στο Βόλο, προκάλεσε προβλήματα με τα ακαθάριστα φρεάτια να προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα. Στις οδούς Λαρίσης, Αθηνών, Λαμπράκη, Ιάσονος δημιουργήθηκε χάος, ενώ και η Αγριά πλημμύρισε από τα φρεάτια.

Είχε «προβλεφθεί» την τελευταία στιγμή αλλά το meteo.gr ξέχασε να προσαρμοστεί, οι ηλεκτρονικές εφημερίδες ξέχασαν να ανακοινώσουν το ’έκτακτο’, με αποτέλεσμα πολλοί που βρίσκονταν στις παραλίες να τρέχουν και να μην φτάνουν ποτέ σπίτι τους, από το μποτιλιάρισμα. Στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, η στάθμη του νερού ήταν υψηλή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, που διεξάγονταν μέσω του Περιφερειακού. Στις στροφές της Γορίτσας έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας προς τον Περιφερειακό, από την πλευρά του Βόλου και από την πλευρά της Αγριάς επίσης προς τον Περιφερειακό.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από την βροχόπτωση σημειώθηκαν και στο κέντρο της πόλης λόγω της ξαφνικής μείωσης των ταχυτήτων, όσο και σε άλλες επαρχιακές αρτηρίες.

Στην Αγριά από το ύψος της Ελινόιλ μέχρι τις στροφές της Καλλιθέας όλα τα φρεάτια ήταν βουλωμένα, ενώ χάος υπήρξε μπροστά στο VALIS. Στη Αγριά τα φρεάτια της αποχέτευσης και των ομβρίων προκάλεσαν τα προβλήματα με το νερό να μπαίνει μέσα στα μαγαζιά, στο ύψος της στροφής της Δράκειας.

Στο Μαλάκι, στη στροφή Μπαλκόνι, ακινητοποιήθηκαν τα αυτοκίνητα . Οι οδηγοί από την πλημμύρα αδυνατούσαν να περάσουν τον δρόμο και το νερό δεν είχε διέξοδο. Επίσης, προς το Μαλάκι, πλημμύρισε ο δρόμος μπροστά από ελαιοτριβείο επάνω στο κύριο οδικό δίκτυο.

Δέντρα έπεσαν στη Λεωφόρο Αθηνών, Αναλήψεως-Αδμήτου, Γκλαβάνη Λόρδου Βύρωνος, Μεταμορφώσεως με Κωστή Παλαμά, Χείρωνος -Ευρυπίδου, Ζάχου-περιφερειακός και Βασσάνη -Γαλλίας. Σε όλες τις περιπτώσεις κλήθηκε η πυροσβεστική.

Νεροποντή στο Νότιο Πήλιο , αλλά και στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου, όπως και στον Αλμυρό, χωρίς μέχρι χθες το βράδυ να είναι δυνατή τυχόν καταγραφή ζημιών.

Κατά τα άλλα, εμπιστευθείτε το meteo.gr όχι μόνο για τις έγκυρες προγνώσεις του, αλλά και για τις διαβεβαιώσεις «των ειδικών» ότι ουδείς ψεκάζει στην Ελλάδα, το κλίμα ούτε τροποποιείται, ούτε χειραγωγείται. Κλιματική Αλλαγή.

igata.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications