16 Ιουν 2018

Η Κίνα τοποθετεί ένα δορυφόρο στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Η Κίνα τοποθετεί ένα δορυφόρο στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

ΠΕΚΙΝΟ (Sputnik) -Ο κινεζικός δορυφόρος retransmiror Queqiao, που θα συσταθεί στο μέλλον για επικοινωνία για μια διερευνητική αποστολή στην αθέατη πλευρά της σελήνης, τοποθετήθηκε στο λεγόμενο σημείο libration L2, σύμφωνα με την Εθνικό ίδρυμα διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Ο δορυφόρος, του οποίου το όνομα από Κινέζους μεταφράζεται ως «γέφυρα καρακάξα», μπήκε στην λεγόμενη φωτοστέφανου τροχιά, στο σημείο L2 Lagrange, περίπου 65.000 χιλιόμετρα πάνω από το φεγγάρι.

Είναι ο πρώτος δορυφόρος επικοινωνίας στον κόσμο που λειτουργεί σε αυτή την τροχιά.

Θέτει την βάση για τον Chang'e-4 που θα γίνει η πρώτη σάρωσης και για να εκτελέσει μια ομαλή προσγείωση στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού [εντός του τρέχοντος έτους], δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Διαστημικής Τεχνολογίας της Κίνας, Zhang Hongtai.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Η Κίνα τοποθετεί ένα δορυφόρο στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: