Ήρθε η ανάπτυξη --- Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία Βίκη
 Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία Βίκη

Αίτηση πτώχευσης και δήλωση παύσης πληρωμών κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων και κυρίως, στην παρούσα φάση, εμπορευμάτων.

Εάν το δικαστήριο, στο οποίο αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα η σχετική αίτηση, την κάνει αποδεκτή, τότε η εταιρεία θα λάβει τρίμηνη παράταση ζωής, διάστημα μέσα στο οποίο θα φανεί οριστικά εάν υπάρχει κάποια πιθανότητα διάσωσής της ή θα οδηγηθεί οριστικά σε εκκαθάριση.

Η κατάθεση της αίτησης πτώχευσης έρχεται ως συνέχεια της μη ευόδωσης των διαπραγματεύσεων της εταιρείας με τους πιστωτές της, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί.

Το τελευταίο διάστημα είχε διαφανεί η δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς μερίδα των πιστωτών φέρεται να αμφισβητούσε το ύψος των οφειλών της αλλαντοβιομηχανίας.

Οι αργοί ρυθμοί και η πολυπλοκότητα των διαπραγματεύσεων απομάκρυναν άλλωστε σιγά σιγά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με κυριότερους τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (της Chipita) και τον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο (της Impala Invest).

Την περασμένη Παρασκευή 11 Μαΐου, οπότε ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί η αίτηση υπαγωγής της ΒΙΚΗ στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, η ίδια παραιτήθηκε του δικογράφου, καθώς δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

Η πράξη αυτή είχε ως συνέπεια να λήξει αυτομάτως η προστασία που είχε χορηγηθεί στην αλλαντοβιομηχανία από τους πιστωτές και για τον λόγο αυτό προχώρησε στη σχετική αίτηση πτώχευσης η οποία αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα.

Ηδη εις βάρος της εταιρείας έχει εκδοθεί πληθώρα διαταγών πληρωμής και κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, αλλά και από τραπεζικά ιδρύματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications