Νέο….”απόφθεγμα” του Πάπα; «Δεν υπάρχει κόλαση, απλά οι αμετανόητες ψυχές “εξαφανίζονται”»
Νέο….”απόφθεγμα” του Πάπα; «Δεν υπάρχει κόλαση, απλά οι αμετανόητες ψυχές “εξαφανίζονται”»

Σάλος στο Βατικανό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της εφημερίδας La Repubblica, για τις σχετικές δηλώσεις του Πάπα περί κόλασης.

Πιο συγκεκριμένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας επικαλείται τον ίδιο τον Ποντίφικα σημειώνοντας πως απέρριψε τον πάγιο ισχυρισμό της Εκκλησία.. περί ύπαρξης της κόλασης, εκεί δηλαδή όπου “οι αμαρτωλές ψυχές βασανίζονται”.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα:

«Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι οι ψυχές εκείνων που μετανοούν, συγχωρούνται από τον Θεό μετά τον θάνατο, αλλά εκείνοι που δεν δείχνουν μεταμέλεια, οι ψυχές τους… “εξαφανίζονται”. Ο Πάπας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κόλαση δεν υπάρχει – αυτό που υπάρχει είναι η εξαφάνιση αμαρτωλών ψυχών».

Στο Βατικανό τις τελευταίες ώρες έχει επέλθει ένα αλαλούμ σχετικά με το αν όντως ο Πάπας προέβη στις παραπάνω δηλώσεις, κάτι που -εννοείται- θα συνταράξει ολόκληρη την παγιωμένη θεολογική αντίληψη σχετικά με την ύπαρξη της κόλασης για τις “αμαρτωλές ψυχές”.

Σε μία λιτή ανακοίνωσή του, το Βατικανό υπογράμμισε πως οι ισχυρισμοί του Πάπα Φραγκίσκου, με τους οποίους αρνείται την ύπαρξη της κόλασης, είναι μια καθαρή “επεξεργασία” του δημοσιογράφου Eugenio Scalfari, ο οποίος συνέντευξή του με τον Ποντίφικα δεν “μπορεί να μετέφερε αυτούσιες τις λέξεις του Πάπα”.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications