16 Σεπ 2017

Ο Κρόνος «κατάπιε» το διαστημόπλοιο Cassini (βίντεο)

Ο Κρόνος «κατάπιε» το διαστημόπλοιο Cassini (βίντεο)

Με μια βουτιά θανάτου, το διαστημικό σκάφος Cassini έδωσε τέλος στην εικοσαετή διαστημική του περιπέτεια. Το βάρους δυόμισι τόνων σκάφος αυτοκαταστράφηκε την ώρα που είχε προγραμματιστεί με μια βουτιά στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

Το Cassini εισήλθε στην ατμόσφαιρα του γίγαντα αερίων με ταχύτητα περίπου 113.000 χιλιομέτρων την ώρα. Δύο λεπτά μετά διεκόπη η σύνδεση του κέντρου ελέγχου της αποστολής με το σκάφος.

Το Cassini εκτοξεύτηκε από την Γη το 1997, έφτασε στον Κρόνο το 2004, ενώ μέχρι και την στιγμή που σίγησε έστελνε δεδομένα από το σύστημα του Κρόνου. Λίγο πριν το αντίο, οι κάμερες του Cassini τράβηξαν τις τελευταίες εικόνες του Κρόνου, καθώς επίσης των δορυφόρων Τιτάνα και Εγκέλαδου.

«Το ερώτημα είναι τι ακολουθεί μετά από αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη αποστολή. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, NASA και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος σχεδιάζουν να στείλουν ανιχνευτές στα φεγγάρια του πάγου του πλανήτη Δία. Όσον αφορά τον Κρόνο, η επιστημονική κοινότητα θέλει να εστιάσει στους δορυφόρους του και να ψάξει για σημάδια ζωής. Οπότε έχουμε πολλά να περιμένουμε» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του euronews, Τζέρεμι Γουίλκς.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο Κρόνος «κατάπιε» το διαστημόπλοιο Cassini (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: