H στιγμή που ο φονικός σεισμός 8,1 Ρίχτερ χτυπά το Μεξικό τα πρώτα βίντεο την στιγμή του σεισμού
H στιγμή που ο φονικός σεισμός 8,1 Ρίχτερ χτυπά το Μεξικό τα πρώτα βίντεο την στιγμή του σεισμού

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την ισχυρή δόνηση. Δείτε βίντεο που κατέγραψαν τη στιγμή που ο φονικός εγκέλαδος χτύπησε το Μεξικό.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σφυροκόπησε το το νότιο Μεξικό τα ξημερώματα της Παρασκευής (τοπική ώρα), , ενώ καταγράφηκε ένα μικρό τσουνάμι και υλικές ζημιές σε κάποια κτίρια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της χώρας και υπολογίζεται ότι είχε διάρκεια περίπου ενός λεπτού, όπως φαίνεται και από συγκλονιστικά βίντεο που τραβήχτηκαν τη στιγμή του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικού ο σεισμός ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών.

Το επίκεντρό του ήταν 87 χιλιόμετρα νοτιοδυτική της πόλη Πιχιχιάπαν στην Πολιτεία Τσιάπας και είχε εστιακό βάθος περίπου 70 χιλιόμετρα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μανουέλ Βελάσκες. Δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στη γειτονική Πολιτεία Ταμπάσκο.

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Οι κάτοικοι της πόλης του Μεξικό βγήκαν στους δρόμους, ενώ πολλοί συναγερμοί αυτοκινήτων τέθηκαν σε λειτουργία. Σε κάποιες συνοικίες υπήρχε και διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.

Δείτε τη στιγμή του σεισμού:

Εδώ κάποιος με το που έσβησε τα κεριά της τούρτας:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications