Με διαδικασίες εξπρές έκαναν δημόσιο υπάλληλο τη Μπέτυ Μπαζιάνα
Με διαδικασίες εξπρές έκαναν δημόσιο υπάλληλο τη Μπέτυ Μπαζιάνα

Μόνιμη διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), είναι από τις 30 Μαΐου η γυναίκα του Πρωθυπουργού κ. Μπέτυ Μπαζιάνα μετά από αίτηση που κατέθεσε για μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπασθεί.

Με διαδικασίες εξπρές και με την... υπογραφή του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, η κ. Μπαζιάνα επέλεξε τη θέση του διοικητικού υπαλλήλου με ωράριο 8:00 - 16:00 αν και θα μπορούσε να διαλέξει τον κλάδο των ΕΔΙΠ του ΕΜΠ (Ειδικό Εργαστηριακό Προσωπικό που επικουρεί τους καθηγητές). Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του Πρωθυπουργού όπως αναφέρει και το σχετικό ΦΕΚ είναι δασκάλα και συγκεκριμένα μόνιμη εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθηνών κλάδου ΠΕ Πληροφορικής.

Του Βαγγέλη Μπότσαρη

Η κ. Μπαζιάνα αποσπάσθηκε στο ΕΜΠ αφήνοντας πίσω της το εκπαιδευτικό έργο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρόλο που η κυβέρνηση στην οποία η ηγείται ο σύζυγός της, αναζητεί τους δάσκαλους και τους καθηγητές που απέχουν του εκπαιδευτικού έργου για διάφορους λόγους δημιουργώντας κενά στα σχολεία. Κατά την διάρκεια όμως της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η σύζυγός του έκανε το....αγροτικό της ως εκπαιδευτικός όχι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά στην τριτοβάθμια και συγκεκριμένα στα ΤΕΙ Κοζάνης και Λαμίας ως καθηγήτρια πληροφορικής.

Τον Οκτώβριο του 2015 η κ. Μπαζιάνα ξεκίνησε μαθήματα πληροφορικής στο ΤΕΙ Κοζάνης με τα ΜΜΕ να παίρνουν δηλώσεις από τους σπουδαστές που παρακολουθούσαν το μάθημά της: «Δεν κάνει κουβέντα για τα πολιτικά, ούτε για την εσωτερική κατάσταση της χώρας.

Είναι προσηλωμένη στο μάθημα και υπέρ το δέον υπομονετική. Να σκεφθείτε ότι ακόμη και όταν γίνεται φασαρία στην αίθουσα αποφεύγει να κάνει παρατηρήσεις, απλώς περιμένει να τελειώσει η φασαρία για να συνεχίσει τη διδασκαλία», έλεγαν χαρακτηριστικά. Η κ. Μπαζιάνα το βράδυ, μόλις τελείωνε την διδασκαλία, πηγαίνει οδικώς στη Θεσσαλονίκη για να πάρει τη βραδινή πτήση για Αθήνα.

Οι μεγάλες αποστάσεις από Κοζάνη στην Αθήνα οδήγησαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού στην απόφαση, έναν χρόνο αργότερα, να διεκδικήσει μία θέση καθηγήτριας πληροφορικής στο Τμήμα Θετικών Επιστημών στην Λαμία. Και εκεί οι πανεπιστημιακοί καθηγητές ανακάλυψαν ότι το βιογραφικό της κ. Μπαζιάνα ήταν το καλύτερο για την θέση ενώ τα τοπικά site στην Λαμία ανέφεραν ότι οι καθηγητές ευελπιστούσαν πως η σύζυγος του Πρωθυπουργού θα συμβάλλει στην επίλυση των χρονιών προβλημάτων στις σχολές που φιλοξενεί η πόλη. Τελικά η σύζυγος του Πρωθυπουργού αποφάσισε να αφήσει την πανεπιστημιακή καριέρα και να γίνει διοικητική υπάλληλος στο ΕΜΠ και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές που θα ζήλευαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications