6 Ιουν 2017

200.000 οχήματα εμφανίζονται ανασφάλιστα εξαιτίας λαθών στο σύστημα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

200.000 οχήματα εμφανίζονται ανασφάλιστα εξαιτίας λαθών στο σύστημα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου σχεδόν 200.000 οχήματα φαίνονται ανασφάλιστα από λάθη στο σύστημα διασταυρώσεων με τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν πρόστιμα - φωτιά.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του, είπε ότι υπάρχουν σωρεία λαθών και στο σύστημα εμφανίζονται ανασφάλιστα οχήματα, που είτε ήταν ασφαλισμένα είτε έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους.

«Η πρώτη έρευνα του Επικουρικού έδειξε ότι τα ανασφάλιστα είναι 1.204.000», ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μεταξύ αυτών είναι αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί και πιθανόν να βγουν ανασφάλιστα καθώς και αυτοκίνητα τα οποία είναι πιθανόν ασφαλισμένα αλλά λόγω προβλημάτων που υπήρξαν στη διασταύρωση μπορεί να φανούν στο σύστημα ανασφάλιστα.

Οι περιπτώσεις αυτές του λάθους υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, και τα ανασφάλιστα σε περίπου 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων τα 450.000 είναι Ι.Χ. και άλλα τόσα περίπου δίκυκλα.

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου σημείωσε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι ιδιοκτήτες οχηματών που φαίνονται εσφαλμένα στο σύστημα ως ανασφάλιστα:

Στην περίπτωση που τα οχήματα είναι ασφαλισμένα αλλά στο σύστημα φαίνονται ως ανασφάλιστα, οι ιδιοκτήτες μπορούν πολύ απλά μέσω του ασφαλιστή τους ή της ασφαλιστικής εταρείας να αποδείξουν την ασφάλιση.

Στη δεύτερη περίπτωση η κατάσταση είναι περισσότερο περίπλοκη, καθώς ο κάτοχος του οχήματος που φαίνεται ανασφάλιστο ενώ οι πινακίδες είναι κατατεθειμένες, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να πάνε στην εφορία για να αποδείξουν ότι έχουν κατατεθεί οι πινακίδες. Στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου www.hic.gr οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν αν το όχημά τους εμφανίζεται στο σύστημα ασφαλισμένο ή όχι.

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο, ο πρόεδρος του ΕΕΑ ανέφερε ότι αν κάποιο όχημα ήταν για παράδειγμα ανασφάλιστο για τρία χρόνια, ο ιδιοκτήτης του θα κληθεί να πληρώσει 250 ευρώ πρόστιμο για όλο το διάστημα στο οποίο ήταν ανασφάλιστο και όχι 250 ευρώ για κάθε έτος, καθώς και να ασφαλίσει το όχημά του

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

200.000 οχήματα εμφανίζονται ανασφάλιστα εξαιτίας λαθών στο σύστημα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: