6 Ιουν 2017

«Ars Notoria» Το αρχαίο βιβλίο μαγείας που θα σας διδάξει τις «υπεράνθρωπες ικανότητες»

«Ars Notoria» Το αρχαίο βιβλίο μαγείας που θα σας διδάξει τις «υπεράνθρωπες ικανότητες»

Οι ιστορίες του και τα μυστηριώδη αρχαία κείμενα του υπόσχονται στους αναγνώστες τους δυνάμεις πέρα από τα βασίλεια των απλών ανθρώπων…

Ένα Σολομωνικό γριμόριο που γράφτηκε κατά τον 13ο αιώνα, το Ars Notoria δεν περιέχει ξόρκια ή φίλτρα. Αντίθετα, επικεντρώνεται στην απόκτηση της μάθησης, τον έλεγχο της μνήμης, και την απόκτηση γνώσεων.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το βιβλίο συντάχθηκε μεταξύ του δωδέκατου και δέκατου τρίτου αιώνα από διάφορους συγγραφείς, και αντίγραφα του κειμένου που έχουν βρεθεί στα Εβραϊκά, Ελληνικά και Λατινικά.

Το Ars Notoria είναι σχεδόν το μοναδικό βιβλίο μαγικών κειμένων από τις αρχές της μεσαιωνικής περιόδου, επειδή επικεντρώνεται σε προσευχές, διαλογισμούς και προφορικές ασκήσεις και όχι μαγικά ξόρκια, φίλτρα, και τελετουργικά. Το βιβλίο ισχυρίζεται ότι αν ακολουθήσεις σωστά τις ασκήσεις του θα αναπτύξεις τη γνώση της ρητορικής, μια τέλεια μνήμη, και τη σοφία πολύ πέρα από την ικανότητα του μέσου ανθρώπου.

Υπήρξε ο ισχυρισμός ότι το Ars Notoria είχε περάσει διαμέσου των αιώνων από τον βασιλιά Σολομώντα. Στη μεσαιωνική περίοδο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να διαβάσουν σε οποιαδήποτε γλώσσα, πόσο μάλλον σε γλώσσες όπως Λατινικά, Ελληνικά και Εβραϊκά. Ακόμη βασιλείς και βασίλισσες ήταν ανίκανοι στην ανάγνωση του. Ως εκ τούτου, οι μόνοι άνθρωποι που ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε αυτό ήταν οι μοναχοί και ιερείς.

Όσον αφορά τη φώτιση που παρέχει το βιβλίο, το Ars Notoria αποφύγει μερικές από τις πιο κακόβουλες πτυχές της μαγείας. Ωστόσο, δεν έχουν πειστεί όλοι για την καλοήθη φύση της μαγείας του.

Ένας αξιοσημείωτος μοναχός του 14ου αιώνα, ο Ιωάννης του Morigny, ευλαβικά ακολούθησε τις διδασκαλίες του Ars Notoria και είχε στοιχειωμένα οράματα, έως ότου ο ίδιος υποστήριξε ότι τα ίδια τα οράματα ήταν δαιμονικού χαρακτήρα. Προειδοποίησε τους ανθρώπους για την διαβολική φύση του Ars Notoria στο δικό του μυστικιστικό χειρόγραφο, το Liber Visonum.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

«Ars Notoria» Το αρχαίο βιβλίο μαγείας που θα σας διδάξει τις «υπεράνθρωπες ικανότητες»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats