31 Αυγ 2016

Ισλανδία: Ξέθαψαν βράχο για να κατευνάσουν τους θυμωμένους… καλικάντζαρους

Ισλανδία: Ξέθαψαν βράχο για να κατευνάσουν τους θυμωμένους… καλικάντζαρους

Στην Ισλανδία εταιρεία δημοσίων έργων αποφάσισε να ξεθάψει έναν βράχο για να κατευνάσει τους οργισμένους καλικάντζαρους.

Σύμφωνα με την ισλανδική εφημερίδα Morgunbladid, ο θρύλος των καλικάντζαρων παραμένει ζωντανός στη χώρα: πολλοί θεωρούν ότι με την κατασκευή ενός δρόμου τα πλάσματα αυτά εκνευρίζονται και εκδικούνται τους ανθρώπους, προκαλώντας διάφορες ζημιές.

Το στέλεχος της εταιρείας Bass, Σβέιν Ζοφόνιασον, αφηγήθηκε στην εφημερίδα μια σειρά από ατυχή περιστατικά που σημειώθηκαν στο Σιγκλουφιέρντουρ, στα βόρεια της χώρας, σε ένα σημείο όπου τον Αύγουστο του 2015 καλύφθηκε με τόνους από μπάζα ο «Αλφκονουστέιν», δηλαδή ο «βράχος των ξωτικών».

Αρχικά, ο δρόμος που είχε κατασκευαστεί πλημμύρισε.Μετά από μια κατολίσθηση, ένας άνδρας που πήγε να εξετάσει τις ζημιές που είχαν γίνει, τραυματίστηκε.Εν συνεχεία, ένας εκσκαφέας χάλασε, ενώ ένας δημοσιογράφος έπεσε σε βούρκο.

«Δεν είχε πάει το μυαλό μας στον βράχο που ήταν γνωστός στους ντόπιους ως ιερός τόπος», εξήγησε ο Ζοφόνιασον, αποφασίζοντας έτσι… να τον ξεθάψει.Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας βράχος στη Ισλανδία απασχολεί τους ντόπιους με… τα τερτίπια του. Σε μία άλλη περίπτωση, κοντά στο Ρέικιαβικ το 1971, ένας ακόμη βράχος έγινε διάσημος αφού, μετά από άπειρα προβλήματα κατά την κατασκευή μιας εθνικής οδού, οι αρχές «διαπραγματεύτηκαν» με τα ξωτικά, με τη μεσολάβηση ενός μέντιουμ.Σύμφωνα με τον «θρύλο», τα ξωτικά δέχτηκαν τελικά να φύγουν για μία εβδομάδα από το σημείο και να μεταφερθεί ο βράχος τους αλλού…

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ισλανδία: Ξέθαψαν βράχο για να κατευνάσουν τους θυμωμένους… καλικάντζαρους
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: