Τα στρατεύματα του Ερντογάν πολιορκούν πραξικοπηματίες και Αμερικανούς στη βάση του Ιντσιρλίκ
Τα στρατεύματα του Ερντογάν πολιορκούν πραξικοπηματίες και Αμερικανούς στη βάση του Ιντσιρλίκ

Παγιδευμένοι στην ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκονται 1500 Αμερικανοί στρατιωτικοί, και Τούρκοι της Αεροπορίας οι οποίοι συντάχθηκαν με το πραξικόπημα.

Η βάση είναι πλήρως αποκλεισμένη από τις δυνάμεις ασφαλείας πιστές στον πρόεδρο Ερντογάν και κανείς δεν μπορεί να μπει ούτε να βγει από τη βάση, ενώ παράλληλα έχουν απαγορευθεί και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών, είτε τουρκικών είτε ΝΑΤΟϊκών.

Η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποκλείσει τη βάση αυξάνοντας την νευρικότητα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.Επίσημη αιτία για τον αποκλεισμό της βάσης είναι η συμμετοχή αξιωματικών που υπηρετούν εκεί στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.Δυτικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται και ένα ιδιότυπο εκβιασμό της τουρκικής κυβέρνησης προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να τους παραδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο ο Ερντογάν το κατηγορεί ως τρομοκράτη.

Ουσιαστικά οι 1500 Αμερικανοί παραμένουν όμηροι εντός της ΑΒ με τις τουρκικές αρχές να τους έχουν απαγορεύσει την οποιαδήποτε δραστηριότητα και φυσικά τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών που διατηρούν οι ΗΠΑ εκεί.Ταυτόχρονα οι τουρκικές αρχές έχουν κόψει και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην βάση ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τις επικοινωνίες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως αξιωματικοί της ΑΒ του Ιντσιρλίκ ήταν αναμεμειγμένοι στο πραξικόπημα και για αυτό το λόγο οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις σφραγίζοντας ουσιαστικά όλο το συγκρότημα και όλο το προσωπικό που βρίσκεται εκεί. Βέβαια τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Όπως μεταδίδει το ρωσικό RT στη βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκονται και τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ελέγχουν μόνο οι Αμερικανοί και φυσικά το γεγονός αυτό προσθέτει μεγαλύτερη νευρικότητα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει πάγια σχέδια σε περίπτωση που κηρυχθεί κατάσταση με τον γνωστό κωδικό “broken arrow” δηλαδή απώλεια ελέγχου πυρηνικών, τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι υποχρεωμένες βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας να αναλάβουν δράση. Πρόκειται βέβαια για ένα ακραίο σενάριο πλην όμως, όλα υπάρχουν στους σχεδιασμούς του Πενταγώνου ακόμη και τα ποιο ακραία.

Στη βάση εκτός των Αμερικανών βρίσκονται ακόμη 250 Γερμανοί, Βρετανοί και ένα απόσπασμα Σαουδαράβων. Οι Γερμανοί μόλις πριν λίγων ημερών είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι αν συνεχίσει να προβάλλει εμπόδια στην λειτουργία της μονάδας που διατηρούν εκεί (Patriot) θα μετέφεραν αλλού τις δυνάμεις τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications