Βρήκατε κάτι παράξενο στις παγκόσμιες ειδήσεις τις τελευταίες βδομάδες?

Βρήκατε κάτι παράξενο στις παγκόσμιες ειδήσεις τις τελευταίες βδομάδες? Ισως μερικοί από σας να βρήκατε κάτι, αλλά πόσοι έχετε συνειδητοποιήσει την τρομακτική παράνοια? Σας φέρνουμε 10 γεγονότα που εμφανίστηκαν ξαφνικά και είναι ικανά να προκαλέσουν χάος και συγχυση παγκοσμίως στο δεύτερο μισό του 2015…

Κυβερνο-επιθέσεις
Στις 8/7, «τεχνικά προβλήματα» και «εσωτερικά θέματα», καθήλωσαν τις πτήσεις της United Airlines, έκλεισαν την ιστοσελίδα της Wall Street Journal και σταμάτησαν το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE) για πάνω από 3 ώρες. Κι ενώ οι αρχές είναι απρόθυμες να αποδώσουν αυτόν τον χαμό σε hackers, αναρωτιόμαστε τι θα είχε συμβεί αν τρομοκράτες, χακερο-ακτιβιστές ή απλά αγανακτισμένοι «εκ των έσω», μπορεί να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μια κυβερνο-επίθεση μεγάλης κλίμακας.

Συμφωνα με ρεπορτάζ της Lloyd’s, μια πιθανή κυβερνοεπίθεση στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο, θα μπορούσε να παραλύσει τη βορειοανατολική Αμερική για ένα 4ημερο και να οδηγήσει σε απτές απώλειες 243 εκατομμυρίων δολαρίων άμεσα, με την απενεργοποίηση μόνο 50 από τις 700 γεννήτριες. Αν οι χάκερς μπορούν να εξουδετερώσουν τις διπλάσιες, αυτό θα κόστιζε στην αμερικανική οικονομία, ένα τρις, δηλαδή κοντά στο 6% του ΑΕΠ.

Η χρηματιστηριακή κατάρρευση της Κίνας που άφησε όλους άφωνους.
(και πάλι) στις 8 Ιουλίου, ο δείκτης της Σανγκάης, έκανε βουτιά 5.9%, ενώ ο δείκτης του Shenzhen έπεσε κατά 2.9%. Σχεδόν 1000 μετοχές έπεσαν με το ημερήσιο όριο 10% που έχει τεθεί. Από τις 12 Ιουνίου, η Σαγκάη, έχει κάνει τρομερή βουτιά της τάξης του 32%, και πάνω από τις μισές εταιρίες στην Κίνα που έχουν βγει στη δημόσια αγορά, ζήτησαν αναστολή συναλλαγών για να σωθούν από την κατάρρευση των μετοχών.

Το ποσό του «χάρτινου πλούτου» που έχει διαβρωθεί στην Κίνα είναι 15 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ελλάδας. Πάνω από 3 τρις δολάρια σε αξία μετοχών, έγιναν καπνός από τα μέσα Ιουνίου. Μιλάμε για μεγαλύτερη αξία από ολόκληρη την αγορά μετοχών της Γαλλίας! Είναι η Κίνα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης μέσα στο 2015? Αρχίζει ήδη να συμβαίνει αυτό?

Hackers πήραν τον έλεγχο των Γερμανικών πυραύλων Patriot
Στις 7 Ιουλίου, οι hackers επιτέθηκαν σε πυραύλους εδάφους-αέρος, που βρίσκονται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. «Κατέλαβαν» το σύστημα ελέγχουκαι έκλεψαν στοιχεία απ’αυτό, για να εκτελέσει «ανεξήγητες» διαταγές. Ο γερμανικός στρατός έχει τοποθετήσει τα αμερικανικά αυτά όπλα στο σημείο, για να προστατέψει έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

Το Patriot είναι ένα επικίνδυνο οπλικό σύστημα. Μπορεί να εστιάσει μέχρι και σε 100 στόχους και να στείλει στοιχεία καθοδήγησης σε 9 πυραύλους. Παρά τα μέτρα ασφαλείας, οι hackers κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, όχι μόνο ένα, αλλά δύο αδύναμα σημεία στο πυραυλικό σύστημα. Τρομακτικό? Σίγουρα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, (κατά λάθος?) ομολογεί ότι εκπαιδεύει τους Τζιχαντιστές
Στις 6/7, ο Ομπάμα είπε σε ρεπόρτερ στο Πεντάγωνο τα εξής: «Επισπεύδουμε την εκπαίδευση των δυνάμεων ISIL, συμπεριλαμβανομένων και των εθελοντών από τις φυλές Σουνιτών στην επαρχία Ανμπαρ».
Του ξέφυγε, ή ομολόγησε ότι εκπαιδεύει μόνο τις δυνάμεις ISIL που έχουν τη βάση τους στο Ιράκ και όχι τους τζιχαντιστές παραστρατιωτικούς σ’ολόκληρη την περιοχή? Ορίστε και screenshot της επίσημης δήλωσης όπως δόθηκε αυτή από τον Λευκό Οίκο.

Πουλήθηκαν όλα τα ασημένια νομίσματα με τον αμερικανικό αετό
Το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ ξέμεινε από ασήμι την ίδια μέρα που η τιμή του ασημιού έπεσε στο χαμηλότερό της μέσα στο 2015, στις 7/7. Τι απόθεμα έχει το νομισματοκοπείο αν μια μέτρια ποσότητα της τάξης του 1,6 εκατομ. ουγγιών που πουλήθηκε σε μια βδομάδα, μπορεί να εξανεμίσει τις ποσότητες του νομισματοκοπείου που είχαν σχεδιαστεί για ένα μήνα? Πώς γίνεται μια επιβεβαίωση της αύξησης της ζήτησης για ασήμι, να καταλήξει σε πτώση της τιμής του ασημιού στο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς? Έχει καμία σχέση η Citigroup με αυτό? Αναρωτιέται κανείς…

Ένα «ματωμένο φεγγάρι» ορατό μόνο στην Αμερική
Στις 30/6, τη μέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων στη χώρα, ένα «ματωμένο φεγγάρι» έκπληξη, εμφανίστηκε στον ουρανό, αλλά ήταν ορατό μόνο στις ΗΠΑ. Ήταν ένα περιβαλλοντικό φαιόμενο που προκλήθηκε από μεγάλη πυρκαγιά στον Καναδά ή ήταν θεϊκή προειδοποίηση στους ανθρώπους, για διώξεις, δεινά ή μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν ή θα συμβούν?

Οι 19 μυστικοί νόμοι του Barack Obama
Στις 24 Ιουνίου, μάθαμε ότι ο Ομπάμα εξέδοσε 30 προεδρικά διατάγματα (ή ντιρεκτίβες) από το 2009,
19 εκ των οποίων διέταξε να κρατηθούν μυστικά από το Κονγκρέσο και τους πολίτες.
Η ακραία αυτή μυστικότητα μπορεί να φαίνεται σαν εύκολη βραχυπρόθεσμη στρατηγική, αλλά η απόκρυψη της αλήθειας από τον κόσμο που θα το μάθει τελικά, χειροτερεύει τα πράγματα. Γιατί αναγκάζεται
ο αμερικανικός λαός να υπακούει σε μυστικούς νόμους που δεν έχουν την έγκριση των εκλεγμένων αντιπροσώπων του?

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητάει Νέα Τάξη Πραγμάτων – Ξανά
Στις 8 Ιουλίου (πάλι) Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε για μια νέα οικονομική και οικολογική τάξη πραγμάτων όπου όλοι θα μοιράζονται τα αγαθά της γης. «Τα αγαθά της γης είναι για όλους, και όσο κι αν θέλει κάποιος να επιδεικνύει την ιδιοκτησία του, αυτή έχει μια κοινωνική υποθήκη. Η εκμετάλλευση φυσικών πηγών πλούτου που είναι σε αφθονία στον Ισημερινό, δεν πρέπει να εστιάζει στα βραχυπροθεσμα οφέλη.

Ως διαχειριστές του πλούτου που έχουμε λάβει, έχουμε υποχρέωση προς την κοινωνία ολόκληρη και προς τις μελλοντικές γενιές. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε αυτή την κληρονομιά χωρίς τη σωστή φροντίδα του περιβάλλοντος, χωρίς μια αίσθηση ευγνωμοσύνης που γεννιέται όταν σκεφτόμαστε τη δημιουργία», είπε στους δημοσιογράφους. Η κριτική του για την τρέχουσα παγκόσμια τάξη δεν έτυχε αποδοχής από τους επικριτές του που τον αποκάλεσαν καθαρόαιμο μαρξιστή. Προκαλεί τις κορυφαίες καπιταλιστικές δυνάμεις του κόσμου, επειδή είναι ο τελευταίος πάπας πριν την επιστροφή του Χριστού? Θα δείξει.

Η Ελλάδα κάνει συμφωνία που θα επιβληθεί στο λαό της
Παρά το ηχηρό “ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενεργοποίησε βαθύτατες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας- μειώσεις συντάξεων και υψηλότερη φορολογία καθώς και το ξεπούλημα περιουσίας του δημοσίου- για τη διάσωση των 96 δις από την ΕΕ. Η συμφωνία της διάσωσης θα ρίξει την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, αποδεκατίζοντας τουλάχιστον άλλο ένα 3% της ελληνικής οικονομίας, που έχει ήδη μειωθεί κατά το 1/4 (25%) από το 2010. Η αποτυχία του Τσίπρα να κερδίσει σημαντικούς συμβιβασμούς και το γεγονός οτι συμφώνησε με τις απαιτήσεις των πιστωτών, για να πάρει κι άλλα δάνεια, θα κοστίσει σ’αυτόν και στη χώρα του ακριβά, στο εγγύς μέλλον.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications