Τραγικό: Ήρθε στη Σαντορίνη για τη «νίκη» κατά του καρκίνου και πέθανε από δηλητηρίαση γιατί ήπιε πολύ κρασί
Τραγικό: Ήρθε στη Σαντορίνη για τη «νίκη» κατά του καρκίνου και πέθανε από δηλητηρίαση γιατί ήπιε πολύ κρασί

Η 54χρονη Βάλερι Τζόουνς έπινε από το πρωί της μοιραίας για εκείνη ημέρα τον Σεπτέμβριο του 2016

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι στη Σαντορίνη για την 54χρονη Βάλερι Τζόουνς η οποία επέλεξε το νησί των Κυκλάδων για να γιορτάσει τη νίκη της επί του καρκίνου του μαστού.

Αντί για γιορτή, όμως, το ταξίδι - που έγινε τον Σεπτέμβριου του 2016 - κατέληξε σε τραγωδία καθώς η 54χρονη έχασε τη ζωή της από τοξική δηλητηρίαση που της προκάλεσε η υπερβολική κατανάλωση κρασιού.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση η Τζόουνς τη δεύτερη - και μοιραία - ημέρα του ταξιδιού έπινε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συγκεκριμένα αυτόπτες μάρτυρες την είδαν να πίνει κρασί στην ξενάγηση το πρωί εκείνης της ημέρας, στο γεύμα και στο δείπνο. Στη συνέχεια και αφού πήρε έναν σύντομο ύπνο, αποφάσισε να πάει σε μια γαμήλια δεξίωση στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει με το σύζυγό της όπου και εκεί συνέχισε να πίνει κρασί.

Μετά από τόσο κρασί η κυρία Τζόουνς κατέρρευσε στις τουαλέτες περίπου στις 2 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας. Ιατροδικαστής στο Μπόρνμουθ διαπίστωσε ότι είχε ξεπεράσει κατά 4,5 φορές το όριο κατανάλωσης αλκοόλ που στη Βρετανία είναι τα 80mg ανά 100ml αίματος. Τέτοια επίπεδα αλκοόλ αναφέρεται στη δικογραφία μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιο θάνατο λόγω δηλητηρίασης.

«Η κυρία Τζόουνς είχε 358mg αλκοόλ ανά 100ml αίματος. Στη βάση των πιθανοτήτων μπορείς να πεις ότι αυτή ήταν η αιτία του θανάτου της αφού δεν είναι απίθανο όταν το αλκοόλ ξεπερνά τα 350mg αίματος να σημειώνονται αιφνίδιοι θάνατοι» δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Η ιατροδικαστική έκθεση στην Ελλάδα κατέγραψε ως αιτία θανάτου την συσσώρευση υγρών στα πνευμόνια της 54χρονης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications