Τι εξήγηση έχετε για την εκπληκτική μακροζωία των βιβλικών πατριαρχών της Γένεσης ??

Υπάρχει κάποιο κρυμμένο νόημα πίσω από την ηλικία των πανάρχαιων πατριαρχών που αναφέρονται στο πέμπτο κεφάλαιο της Γένεσης; Γιατί αυτοί οι αριθμοί διαφέρουν μεταξύ του Μασοριτικου κείμενου και την μετάφραση των Εβδομήκοντα;

Μασοριτικό ονομάζεται το πρωτότυπο κείμενο της εβραϊκής βίβλου (την οποία οι χριστιανοί ονόμασαν Παλαιά Διαθήκη), έτσι όπως εμφανίζεται μετά την κριτική εργασία των Μασοριτών, δηλ. των Ιουδαίων λογίων που προσπάθησαν να διαφυλάξουν το κείμενο αυτό από τις παραφθορές και επιμελήθηκαν την παράδοση του.

Αυτές οι ερωτήσεις είχαν απασχολήσει τον Σουηδό συγγραφέα του δέκατου ένατου αιώνα, επίσης και δημοσιογράφος,και μέλος του κοινοβουλίου,τον Βίκτορ Rydberg, στα τέλη της δεκαετίας του 1860.Το 1869,ο Rydberg είχε βγάλει σε δικά τους συμπεράσματα που δημοσιεύθηκαν στα σουηδικά.

Οι ιδέες του Rydberg τράβηξαν το ενδιαφέρον του Samuel Birch, του Βρετανικό Μουσείο, και λίγα χρόνια αργότερα δημοσίευσε ένα άρθρο στην αγγλική γλώσσα : Βιβλική Αρχαιολογία (1877: τομ. V), με τίτλο « το κλειδί για τον πίνακα των πρώτων γενεαλογικών πατριάρχων στη Γένεση ».

Το άρθρο υποστήριζε ότι υπάρχει ένας κρυμμένος αστρονομικός πίνακας μετά την ηλικία των πατριαρχών. Αυτός ο πίνακας θα περιλαμβάνει τους βασικούς αριθμούς εκείνης της εποχής, και ιδιαίτερα στο αρχαϊκό Εβραϊκό ημερολόγιο.

Ωστόσο, φαίνεται φαίνεται απίθανη αυτη η εξήγηση,τα λιγοστά γραπτά κείμενα δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα, οπως αυτά την Νεκράς Θάλασσας, φαίνεται να προσφέρουν κάποια υποστήριξη της διατριβής του Rydberg.Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας βρέθηκαν στο Κουμράν σε σπηλιές.

Η γραφή των Σουμερίων ειναι σφηνοειδή σε κεραμικό τούβλο, και έχει ένα κατάλογο όλων των βασιλέων από τη δημιουργία της Σουμερικής μοναρχίας μέχρι το 1800 πχ,η κατά προσέγγιση ημερομηνία δημιουργίας του καταλόγου. Εκτίθενται στο Μουσείο της Οξφόρδης(εικόνα).Η ηλικία του Ενώχ, 365 χρόνια!!! έχει ερμηνευθεί ως ένδειξη που παραπέμπει σε ένα αστρονομικό χρόνο.

Από την άλλη πλευρά, η ανακάλυψη της λίστας των βασιλέων των Σουμερίων παρέχει μια πιθανή εξήγηση γιατί το Μασοριτικό κείμενο κάνει λόγο για δέκα πατριάρχες αντί για οκτώ.

Επιπλέον, κατά τη σύγκριση της Μασοριτικό κείμενο με την μετάφραση Εβδομήκοντα,ο Rydberg παρατηρηθεί αρκετές σημαντικές διαφορές. Παρά το γεγονός ότι οι ηλικίες των πατριαρχών είναι η ίδια (με την εξαίρεση του Λάμεχ),η ηλικία τους κατά τη γέννηση του πρωτότοκου τους διαφέρουν σημαντικά, επίσης λέει οτι το Μασοριτικό κείμενο βασίστηκε σε βαβυλωνιακά έγγραφα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications