Ο Αλλάχ έκανε το θαύμα του: Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το τζαμί στον Βοτανικό – Το πρώτο από το 1830! VIDEO!
 Ο Αλλάχ έκανε το θαύμα του: Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το τζαμί στον Βοτανικό – Το πρώτο από το 1830!

Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το πρώτο τζαμί στην Αθήνα από την απελευθέρωση του 1830. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησαν στον Βοτανικό οι εργασίες για την ανέγερση του τζαμιού.

Η έκταση παραχωρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό στο υπουργείο Υποδομών και από εκεί στους εργολάβους, στις 4 του περασμένου Νοεμβρίου, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες.

Σήμερα, έχουν ήδη κατεδαφιστεί δύο από τα οκτώ συνολικά εγκαταλελειμμένα κτίρια του χώρου, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή, ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση της θεμελείωσης του κτηρίου που θα ανεγερθεί.

Το τέμενος κατασκευάζεται στην έκταση αυτή των 17 στρεμμάτων, με ορισμένες διαφοροποιήσεις από το αρχικό σχέδιο.Το οικόπεδο θα χωριστεί με δρόμο από το υπόλοιπο που εξακολουθεί να ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και μάλιστα φιλοξενεί κάποιες δραστηριότητές του, το κτίριο θα είναι μια καινούρια εντελώς, μεταλλική κατασκευή και όχι τροποποίηση υπάρχουσας αποθήκης, ενώ τέλος θα κατεδαφιστούν όλα τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του χώρου και στην θέση τους θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου.

Το τέμενος όταν ολοκληρωθεί, θα έχει συνολική έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων.Θα περιλαμβάνει δύο λατρευτικούς χώρους, έναν για άντρες, χωρητικότητας 300 ατόμων και έναν για γυναίκες, χωρητικότητας 50 ατόμων.

Θα έχει ακόμα βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, τουαλέτες), τα γραφεία του ιμάμη και του μουεζίνη και θα διαθέτει κρήνη, σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση. Δίπλα ακριβώς θα βρίσκεται το βοηθητικό κτίσμα με τις μονάδες θέρμανσης, ύδρευσης και πυρόσβεσης. Σχετικό βίντεο, μαντέψτε ποιοι ειναι τα αδελφια τους εντός Ελλάδας!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications