Οι πολίτες σηκώνουν τις καταθέσεις τους, δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ!
Οι πολίτες σηκώνουν τις καταθέσεις τους, δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ!

Η Μεγάλη Επανάσταση, η πιο συγκλονιστική αντεπίθεση των Ελλήνων Φορολογουμένων ενάντια στο φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος αρχίζει να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Από πολύ νωρίς έκαναμε λόγο για την μεγάλη επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν είναι άλλη από το στραγγαλισμό των δημοσίων εσόδων.
Οι πολίτες σταματούν να δίνουν χρήματα στο ελληνικό κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες του και τους Οργανισμούς (υποτιθέμενης) κοινής ωφελείας. Οι Ελληνες πολίτες σταμάτησαν να πληρώνουν οτιδήποτε στο κράτος. Δεν θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ κι αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση της μεταπολίτευσης. Οπως δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Και κάτι ακόμη εξίσου συγκλονιστικό και συναρπαστικό. Παρά τις προσκλήσεις των φαύλων κυβερνώντων οι καταθέσεις έκαναν φτερά από τις τράπεζες. Οι πολίτες χτυπάνε το χυδαίο πελατειακό κράτος εκεί που πονάει: στα ταμεία του, στην τσέπη του.

Οι καταθέτες δεν εμπιστεύονται το κράτος και αποσύρουν τις καταθέσεις τους ακολουθώντας το παράδειγμα των κρατικοδίαιτων φοροφυγάδων επιχειρηματιών που “στηρίζουν” τον Τσίπρα έχοντας βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Ετσι δεκατρία χρόνια πίσω πήγε το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες καθώς τα 122,6 δισ. ευρώ που μετρήθηκαν τον Ιούλιο από την Τράπεζα της Ελλάδας είναι τα επίπεδα που βρίσκονταν οι καταθέσεις το Νοέμβριο του 2003.

Μάλιστα το συνολικό ύψος των καταθέσεων μειώθηκε κατά 164 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο κάνοντας έτσι ακόμα πιο ανέφικτο τον στόχο της κυβέρνησης για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα.

Παρά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την καταβολή της πρώτης δόσης και την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι ένας από τους βασικούς δείκτες της ομαλότητας- οι καταθέσεις- σημείωσε πτώση τον Ιούλιο, αιφνιδιάζοντας το οικονομικό επιτελείο που έχει ποντάρει στη σταδιακή επιστροφή τους στις τράπεζες, έτσι ώστε να υποβοηθηθεί η απελευθέρωση φρέσκου χρήματος προς την αγορά. Βέβαια, σημειώνεται ότι ο Ιούλιος ήταν ο μήνας καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, με αποτέλεσμα πολλοί καταθέτες να χρησιμοποίησαν τις καταθέσεις τους για να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν στα 122,579 δισ ευρώ από 122,743 δισ ευρώ τον Ιούνιο. Ειδικά όσον αφορά στα νοικοκυριά καταγράφεται περαιτέρω μείωση των καταθέσεων ταμιευτηρίου στα 50,248 δισ ευρώ από 50,648 δισ ευρώ τον Ιούνιο, δείγμα του ότι η έναρξη των φορολογικών υποχρεώσεων “χτυπάει” και τις αποταμιεύσεις. Μείωση κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ εμφανίζουν και οι καταθέσεις όψεως, ενώ αντιθέτως αύξηση στα 42,125 δισ ευρώ από 41,349 δισ ευρώ καταγράφεται στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, η εικόνα είναι ακόμα πιο “γκρίζα”, καθώς αποσύρθηκαν μέσα σε ένα μήνα 637 εκατ. ευρώ.
Το Κράτος στεγνώνει από χρήμα. Η πιο συγκλονιστική επανάσταση της μεσαίας τάξης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications