Olympus has fallen (;)… Στο +5% το προβάδισμα του Τραμπ απέναντι στην αιμοσταγή  Χίλαρι!
Olympus has fallen (;)… Στο +5% το προβάδισμα του Τραμπ απέναντι στη Χίλαρι

Φυσικά, ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να εξάγει κανείς οριστικά και αναπότρεπτα συμπεράσματα για την έκβαση της μάχης του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα επιμέρους στοιχεία που ήδη διαμορφώνουν τη σκακιέρα ωστόσο, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το πόσο πιθανό είναι να αποφύγει ο πλανήτης το μέχρι πρότινος… αδιανόητο: Μια Προεδρία Τραμπ. Ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate, που έχει βελτιώσει τη θέση του έναντι της Χίλαρι Κλίντον, σε όλες τις δημοσκοπήσεις που τον εμφάνιζαν να ηττάται πανηγυρικά και με διψήφια διαφορά, μηδενίζοντας σχεδόν την ψαλίδα.

Το πλέον ανησυχητικό ωστόσο για τους… θαυμαστές της άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών, είναι ότι η εγκυρότερη πιθανότατα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ, αυτή την οποία διεξάγει η Rasmussen Reports, αφήνει να εννοηθεί ότι… ο Όλυμπος έπεσε, για να θυμηθούμε και το κινηματογραφικό αποτύπωμα της ταινίας “Olympus Has Fallen”.

Ενώ λοιπόν στη μέτρηση της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσπεράσει τη Χίλαρι με το εύθραυστο 1%, και ενώ οι προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρείας τον εμφάνιζαν να υπολείπεται περίπου 10%, στη μέτρηση του Μαϊου, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει πατήσει γκάζι, και προηγείται με διαφορά 5%.

Το εύρημα… σοκ δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να συγκεντρώνει 42% έναντι 37% της Χίλαρι Κλίντον, τα ποσοστά της οποίας έπεσαν κι άλλο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στοιχείο επιβεβαιωτικό της τοξικότητας της άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στην ίδια μέτρηση, το 13% των ερωτηθέντων απαντάει ότι θα ψηφίσει κάποιον άλλο, τρίτο υποψήφιο, και το 7% δηλώνει αναποφάσιστο. Ένα συμπαγές 20%, στο οποίο και εναποθέτει τις τελευταίες ελπίδες της η Χίλαρι Κλίντον, στην περίπτωση που καταφέρει να περάσει ένα “αλεξίσφαιρο” μήνυμα, για την ανάγκη να αποτραπεί η παράδοση των κλειδιών του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται ότι θα γίνει η ίδια Πρόεδρος.Μια ιδέα με την οποία… δεν τρελαίνονται οι περισσότεροι Αμερικανοί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications