7 Μαΐ 2016

Υπάρχει εξωγήινη ζωή; Νέα έρευνα απαντά «Ναι»!

Υπάρχει εξωγήινη ζωή; Νέα έρευνα απαντά «Ναι»!

Για να απαντηθεί το αιώνιο ερώτημα περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής, υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Να βρεθούν εξωγήινοι οργανισμοί. Ωστόσο νέα έρευνα έδειξε πως, παρόλο που δεν το ξέρουμε από… πρώτο χέρι, οι εξωγήινοι υπάρχουν με απόλυτη βεβαιότητα.

Πριν από μόλις λίγους μήνες ο Stephen Hawking, με την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του Ρώσου μεγιστάνα Yuri Milner, ξεκίνησε ίσως την μεγαλύτερη προσπάθεια ανακάλυψης εξωγήινης ζωής. Ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός, που ανά καιρούς έχει εκφράσει την βεβαιότητα του, πως η Γη δεν είναι ο μόνος «ζωντανός» πλανήτης, βρίσκει στο πλευρό του το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και τις… πιθανότητες.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Astrobiology» οι πιθανότητες να είμαστε πράγματι οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί αυτού του κόσμου είναι απειροελάχιστες. Οπως ισχυρίζονται οι Adam Frank και Woodruff Sullivan, που πραγματοποίησαν την μελέτη, υπάρχει μόλις 1 στα 10 δισ. τρισεκατομμύρια πιθανότητα να μην υπάρχει κάποιο άλλο είδος ζωής. Μάλιστα, η έρευνα εκτιμά πως ανεπτυγμένοι πολιτισμοί είχαν υπάρξει και αρκετά πριν από την ανθρωπότητα.

«Ένα στα 10 δισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια είναι απίστευτα μικρό. Για μένα, αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι ευφυείς και τεχνολογικά προηγμένοι πολιτισμοί έχουν υπάρξει, πιθανότατα πριν από τον δικό μας» τόνισε ο Frank σε δηλώσεις του.

Αν οι εκτιμήσεις των δύο επιστημόνων είναι σωστές, αυτό σημαίνει πως όχι απλώς έχουν υπάρξει και άλλες μορφές ζωής, αλλά μάλιστα αυτές ήταν και είναι πάρα πολλές. Η έρευνα ουσιαστικά στηρίζει την ύπαρξη εκατομμυρίων, αν όχι δισεκατομμυρίων, εξωγήινων μορφών ζωής.

Εμπνευσμένοι από την διάσημη εξίσωση του Drake, που είχε προκαλέσει έντονες επιστημονικές συζητήσεις γύρω από την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής, οι Frank και Sullivan στο έργο τους στηρίζουν πως ανεπτυγμένη εξωγήινη ζωή υπήρξε σε όλη την διάρκεια της ζωής του σύμπαντος, και κατ’ επέκταση σε κάθε μέρος του.

Φυσικά, το ερώτημα δεν θα σταματήσει να υπάρχει, εκτός αν τελικά καταφέρουμε να βρούμε ζωή πέρα από τον πλανήτη μας. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει μάλλον να αποδεχτούμε πως, βάσει πιθανοτήτων, δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι αυτού του κόσμου.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Υπάρχει εξωγήινη ζωή; Νέα έρευνα απαντά «Ναι»!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications πατώντας εδώ:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications