Το «Star Wars», όλο και πιο κοντά: η «ακτίνα θανάτου» από την DARPA κλεμμένη απο τον tesla!η Γκιόλβα! ξεκινά δοκιμές!
Το «Star Wars», όλο και πιο κοντά: η «ακτίνα θανάτου» από την DARPA κλεμμένη απο τον tesla!η Γκιόλβα! ξεκινά δοκιμές!

O Οργανισμός Defense Advanced Research, περισσότερο γνωστή με το όνομα DARPA, έχει πάρει άδεια απο την κυβέρνηση για να δοκιμάσει το οπλικό σύστημα λέιζερ, που ονομάζεται HELLADS.(?)

«Τα τεχνικά εμπόδια ήταν πολλά!, αλλά είναι πολύ ευχάριστο που έχουμε παράγει ένα νέο είδος λέιζερ στερεάς κατάστασης με ισχύ και ακτίνα πρωτοφανή για το μέγεθός του," είπε ο διαχειριστή του προγράμματος της DARPA Bagnell, σε μια δήλωση που αναφέρει η ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι.
Το σύστημα αεράμυνας υψηλής ενέργειας λέιζερ, η οποία έχει σχεδιαστεί από το 2003,για να χρησιμοποιηθεί ως ένα σύστημα προστασίας απο αεροσκάφη.

"Ο εχθρός είτε ειναι στο έδαφος η στο αέρα,πχ οι απειλές απο αεροσκάφη και UAVs έχουν γίνει όλο και πιο περίπλοκες," λέει η DARPA στην ιστοσελίδα της. «Το υψηλές ισχύος λέιζερ μπορεί να προσφέρει μια λύση σε αυτή την πρόκληση, αξιοποιώντας την ταχύτητα και τη δύναμη του φωτός για να εξουδετερώσει τις πολλαπλές απειλές."

Η δήλωση πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το λέιζερ θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και για επίθεση: "Το οπλικό συστημάτων λέιζερ παρέχει πρόσθετες δυνατότητες επιθετικών αποστολών, με ακριβή στόχο και μειώνοντας την πιθανότητα παράπλευρων απωλειών».

Γι 'αυτό για να εφαρμοστεί στην πράξη,η DARPA λέει ότι το όπλο πρέπει να μειωθεί σε μέγεθος και βάρος σε σύγκριση με τα τρέχουσα χαρακτηριστικά.

Ο στόχος του έργου είναι η κατασκευή του HELLADS με λέιζερ στα 150 κιλοβάτ που ζυγίζουν λιγότερο από 750 κιλά και λιγότερο από τρία κυβικά μέτρα στο μέγεθος.

Στα μέσα Απριλίου, ο ανάδοχος της DARPA General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) κυκλοφόρησε την Γενιά HEL λέιζερ 3 που έχει αυτές τις προδιαγραφές ως προς το μέγεθος και είναι εξοπλισμένο με μια μονάδα συστήματος γεννήτριας, το οποίο σας επιτρέπει να παράγουν ακτίνες των 75 300 κιλοβάτ.

Οι προγραμματιστές πιστεύουν ότι μπορούν να το τοποθετηθούν στο νέο drones Avenger GA-ASI, ο κινητήρας τζετ είναι σε θέση να παράγει αρκετή ενέργεια για να επαναφορτίσει την μπαταρία του λέιζερ κατά την πτήση, ουσιαστικά δίνει ανεξαρτησία απο πυρομαχικά και όπλα, καθιστώντας το παρόμοιο με το ισχυρό Superlaser από το Star War!

επιμέλεια άρθρου ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications