Νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη και για  το κουκούλωμα  της υπόθεσης

Η εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τις σχετικές έρευνες αποκάλυψε ότι έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη και βιολογικό υλικό εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η αρμόδια επιτροπή.

«Έχει εντοπιστεί βιολογικό υλικό, έχουν εντοπιστεί αρκετά πράγματα, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα μέχρι να τελειώσει όλη η διενέργεια. Μιλάμε για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες οι οποίοι είναι σε ένα τρένο το οποίο κινείται στα λογικά πλαίσια χωρίς να συγκρουστεί.

Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρισκόντουσαν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις, εδώ καθόντουσαν και εκεί όχι», αποκάλυψε αναφερόμενη στα ευρύματα της εταιρείας για την τραγωδία.

«Υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων. Υποθέτουμε πως είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση αν θέλετε, των υπολειμμάτων και τόση η φθορά που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποιο βρέθηκε το «μαύρο κουτί» είπε: «Μετά από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη καταρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας εντοπίστηκε το ‘’μαύρο κουτί’’. Έχουν δώσει ενδείξεις τα σκυλιά πως υπάρχουν και άλλα ευρήματα και θα πρέπει να ανοιχτούν τα σημεία εκείνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε το υλικό που έχει εντοπίσει ο σκύλος για να παραδώσουμε».

Τέλος σχολίασε πως «οι επιτροπές που βρίσκονται, βρισκόντουσαν εν πάση περιπτώσει στο σημείο, να βγάζουν τα αληθή στοιχεία. Γιατί όσοι γνωρίζουν τι δουλειά έκανε ο καθένας εκεί που ήτανε και καλό θα ήταν να είμαστε λίγο προσεκτικοί θεωρώ. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες».

Οι οικογένειες διαμαρτύρονται για βιαστική κάλυψη του σημείου
Την ίδια ώρα ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος οικογένειας θυμάτων στα Τέμπη, αναφέρθηκε στα δύο θέματα που απασχολούν τους συγγενείς. Πρώτον το δυστύχημα αυτό καθε αυτό και δεύτερον οι ενέργειες που έγιναν μετά το δυστύχημα. Οι οικογένειες των θυμάτων διαμαρτύρονται τόσο για τη βιαστική κάλυψη με χαλίκι του σημείου όπου έγινε η τραγωδία όσο και το ζήτημα της ανεύρεσης ανθρωπίνων υπολειμμάτων.

«Όλα αυτά είναι απότοκα της βιασύνης να καθαρίσουν το σημείο και να κινηθούν με προχειρότητα και βιασύνη. Μάλιστα, όταν ερευνάται ένα τέτοιο δυστύχημα όταν υποβάλλετε στις Αρχές είναι πλήρης και εδώ οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, τόσους μήνες μετά», είπε ο δικηγόρος οικογένειας θυμάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications