Πούτιν: Οι επιθέσεις εναντίον του Τραμπ δείχνουν ότι το αμερικανικό σύστημα είναι «σάπιο»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, ότι οι ποινικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είναι μια πράξη πολιτικής εκδίκησης που αποκαλύπτει την υποβόσκουσα διαφθορά στην αμερικανική χώρα.

«Όσον αφορά τη δίωξη του Τραμπ, για εμάς αυτό που συμβαίνει στις παρούσες συνθήκες, κατά τη γνώμη μου, είναι καλό γιατί δείχνει τη σάπιλα του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, το οποίο δεν μπορεί να προσποιείται ότι διδάσκει δημοκρατία σε άλλους», είπε ο Πούτιν στο Eastern Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, ανατολική Ρωσία.

«Ό,τι συμβαίνει με τον Τραμπ είναι η δίωξη ενός πολιτικού αντιπάλου για πολιτικούς λόγους. Αυτό είναι. Και αντιμετωπίζεται από την κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι μακράν το φαβορί για να γίνει υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ισχυριζόταν συχνά ότι είχε φιλική σχέση με τον Πούτιν. Πρόσφατα εξέφρασε ότι υπό την προεδρία του δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ πόλεμος και ότι θα μπορούσε να επιλύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε λίγες μέρες εάν επέστρεφε στον Λευκό Οίκο.

«Ακούσαμε ότι ο Τραμπ λέει ότι θα έλυνε τα πιο σοβαρά προβλήματα σε λίγες μέρες, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης. Λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να μας φέρει τίποτα άλλο εκτός από ευτυχία. Αυτό είναι καλό», είπε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε επίσης: «Σχετικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πρόεδρος, είναι δύσκολο να πούμε, αλλά είναι απίθανο ότι κάτι θα αλλάξει ριζικά», είπε ο Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Ο Μπάιντεν έχει εισαγάγει μια ισχυρή αντιρωσική προκατάληψη και ότι «θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να αλλάξουν πορεία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications