Κροάτης Πρόεδρος : αυτό  δεν είναι κράτος δικαίου  - Πόσοι Έλληνες είναι υπό κράτηση;

Ο Κροάτης Πρόεδρος επανέλαβε χθες το βράδυ ότι οι ελληνικές αρχές δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία και τους έθεσαν όλους (101) υπό κράτηση.

Χαρακτήρισε ως «αιχμαλώτους πολέμου», για «συλλογική ηθική τιμωρία», και ότι ορθα αυτό «δεν είναι κράτος δικαίου», μονο οι νεοελληνες δεν το βλέπουν αφου οι περισσοτεροι δεν εχουν ιχνος δικαιου ουτε οι ιδιοι για αυτο ειναι και με το μερος του κακου , και οχι μονο σε αυτο θεμα αλλα σε πολλα, αλλιως δεν παταγαν καν σε εγκυρες πηγες του κακου , μην λενε τα ίδια .

«Τους θέτεις όλους υπό κράτηση και τους σκορπίζεις σε όλη την Ελλάδα για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν»!

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον Ζόραν Μιλάνοβιτς, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κροατικής προεδρίας:
Το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Η Ελλάδα έχει τη δική της διαδικασία, αλλά είμαι πρόεδρος της Κροατίας, είμαι υποκειμενικός και εγωιστής όταν πρόκειται για εκατό Κροάτες κρατούμενους.

Αυτοί οι άνθρωποι συλλαμβάνονται σαν να ήταν πόλεμος. Δεν έχει καμία σχέση με το νόμο. Το είπα πριν λίγες μέρες, φοβούμενος μήπως συμβεί κάτι τέτοιο, ότι θα υπάρξει συλλογική ηθική τιμωρία.

Τώρα μπορώ να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους έγινε τώρα και γιατί ακριβώς στην Ελλάδα και τι χρειάζεται να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό να μεταβιβάσει την ευθύνη σε εκατό Κροάτες.
Πόσοι Έλληνες είναι υπό κράτηση;

Λοιπόν, δεν είναι κράτος δικαίου! Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονταν ως αιχμάλωτοι πολέμου. Αν ήμουν πρωθυπουργός θα σκεφτόμουν τι θα έκανα. Δεν είναι απλό. Αυτό συνορεύει με το δίκαιο του πολέμου. Αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτη μονάδα. Έχεις πέντε μέρες να βρεις τους υπεύθυνους από μια ομάδα ανθρώπων, και τους βάζεις όλους υπό κράτηση και τους σκορπίζεις σε όλη την Ελλάδα για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν. Υπέροχα – είναι η ΕΕ.

Αν πέντε ή δέκα από αυτούς τους εκατό σε σκληρή κράτηση, θα έλεγα – ΟΚ. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου. Εμπιστεύομαι τέτοια δικαστικά συστήματα πολύ λιγότερο από το κροατικό, απέναντι στο οποίο είμαι πολύ δύσπιστος και επικρίνω συνεχώς.

Δεν μπορείς να κρατήσεις εκατό ανθρώπους πέντε μέρες. Αυτές οι πέντε μέρες σας δίνουν τεράστια διακριτική ευχέρεια να δεις τι συνέβη και μετά είναι άνθρωποι και πολίτες μας που έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους», πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι οι Κροάτες οπαδοί και πολίτες «αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα. Δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν είναι η ΕΕ, σήμερα καλύτερα να μην είμαστε εκεί».

Ο Μιλάνοβις σημείωσε ότι θα ήθελε και ο πρωθυπουργός της Κροατίας να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτή την κατάσταση: «Μόνο εγώ μίλησα για το προφανές. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αγριότητα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications