, Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη άγγιξε τους 100!

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, 93 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους, αλλά προειδοποίησαν ότι ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς τα συνεργεία εργάζονται σε εκατοντάδες σπίτια και καμένα οχήματα στη Λαχάινα. Η ιστορική παραθαλάσσια πόλη στο νησί Μάουι καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την ταχέως εξελισσόμενη κόλαση νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τους επιζώντες να δηλώνουν ότι δεν είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις.

Όταν ρωτήθηκε την Κυριακή γιατί δεν είχε ενεργοποιηθεί καμία από τις σειρήνες του νησιού, η γερουσιαστής της Χαβάης Mazie Hirono δήλωσε ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας. «Δεν πρόκειται να δικαιολογήσω αυτή την τραγωδία», δήλωσε η Hirono, Δημοκρατική, στην εκπομπή «State of the Union» του CNN. «Εστιάζουμε πραγματικά, σε ό,τι με αφορά, στην ανάγκη διάσωσης και, δυστυχώς, στον εντοπισμό περισσότερων σορών».

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, περισσότερα από 2.200 κτίρια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν καθώς η πυρκαγιά σάρωσε τη Λαχάινα, προκαλώντας ζημιές ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αφήνοντας χιλιάδες άστεγους. «Τα λείψανα που βρίσκουμε προέρχονται από πυρκαγιά που έλιωσε μέταλλα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι, Τζον Πελλετιέ.

«Όταν μαζεύουμε τα λείψανα… διαλύονται». Αυτό καθιστά δύσκολη την ταυτοποίηση, πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση σε όσους έχουν αγνοούμενους συγγενείς να δώσουν δείγματα DNA που θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη διαδικασία. Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε την πυρκαγιά Camp Fire του 2018 στην Καλιφόρνια, η οποία ουσιαστικά εξαφάνισε τη μικρή πόλη Paradise από τον χάρτη και σκότωσε 86 ανθρώπους που θα παρουν την θεση οι ορδες λαθρο και εκεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications