Η κατηγορία της κακοποίησης   του Τζάστιν Τριντό  που οδηγούσε στο διαζύγιό του

Ο Καναδός που παριτανει τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε τον χωρισμό του την Τετάρτη από τη Σοφί Γκρεγκουάρ, τη σύζυγό του για περισσότερα από 18 χρόνια, παντρεύτηκαν στα τέλη Μαΐου 2005.

Ταυτόχρονα δημοσίευσαν τη δήλωση στις σελίδες τους στο Instagram την Τετάρτη, λέγοντας ότι η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι ήρθε μετά από «πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις». Το γραφείο του Πρωθυπουργού ανέφερε ότι οι δυο τους υπέγραψαν νομική συμφωνία για την έναρξη του διαζυγίου.

Η είδηση θα ηταν μονο στα τοπικά καναδικά μέσα ενημέρωσης και αποχαυνωσής, αν δεν υπήρχε το γεγονός ότι ο Τριντό έχει μια καταγγελία για παρενόχληση και παιδεραστία που κρατηθηκε μυστική.

Το 2015, μια γυναίκα τον κατηγόρησε ότι την κακοποίησε όταν ήταν φοιτήτρια και ο Τριντό ήταν καθηγητής στην Ακαδημία West Point Grey (WPGA), μεταξύ 2000 και 2001. Εκείνη την εποχή ήταν μεταξύ 27 και 28 ετων.

Η ηλικία της καταγγέλλουσας δεν επιβεβαιώνεται, αλλά αν ήταν φοιτήτρια ήταν κάτω των 18 ετών. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν 17 ετών όταν συνέβη το περιστατικό.

Το 2019, ο Τριντό υπέγραψε μια συμφωνία μη αποκάλυψης με τη γυναίκα και πλήρωσε ένα ποσό 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων για να μην μιλήσει περισσότερο για το θέμα.

Ωστόσο, πρόσφατα, ο πατέρας της γυναίκας μίλησε στο The Chronicle, και παρόλο που είπε ότι δεν μπορούσε να πει πολλά για την ύπαρξη αυτής της συμφωνίας, αποκάλυψε ότι η κόρη του δεν ήταν στην πραγματικότητα 17 ετών, αλλά ακόμη μικροτερή.

«Ήταν πολύ, πολύ νεότερη», είπε ο πατέρας στο The Chronicle. «Δεν ήμουν μέρος της αμοιβαίας συμφωνίας μη αποκάλυψης, ώστε να μην μπορώ να μιλήσω για κάτι. Δεν υποτιμώ τα 2,25 εκατομμύρια που υπέγραψε, με αντάλλαγμα τη συνεχιζόμενη σιωπή της, αλλά μπορώ να σας πω ότι ήταν λιγότερο από 17 ετών», τόνισε δηλαδη τα εγκυρα μέσα ενημέρωσης τους ως συνηθως ειπαν ψεματα.

Οι όροι αυτής της συμφωνίας εμποδίζουν "κάθε πτυχή" χωρίς ρήτρα αποζημίωσης. Αυτό το πρόστιμο ξεκινά από 500.000 δολάρια Καναδά και μπορεί να αυξηθεί έως και 5 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι οι δυο τους ενεπλάκησαν σε μια ερωτική σχέση ενώ ο Τριντό δίδασκε θέατρο και γαλλικά στο West Point Gray στο Βανκούβερ. Ήταν ο πατέρας που τον ανακάλυψε να κάνει σ@ξ με την κορη του και ήταν αυτός που αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία στους διευθυντές του σχολείου, ώστε να απομακρυνθεί αμέσως από τη θέση του.

Ο Τζάστιν Τριντό ήταν τότε γιος του πρωθυπουργού Πιερ Τριντό και οι εκτεταμένες πολιτικές διασυνδέσεις του τον βοήθησαν να αποφύγει οποιαδήποτε κύρωση, αν και άφησε την ακαδημία την επόμενη σχολική χρονιά. Προφανώς η γυναίκα και ο πατέρας της δεν ξέχασαν ποτέ την κατάσταση και όταν έγινε πρωθυπουργός το 2015, η καταγγελία αναζωπυρώθηκε .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν συνέβη το συμβάν, η ηλικία συναίνεσης του Καναδά ειναι 14 ετών, επομένως εάν η γυναίκα ήταν αυτή την ηλικία ή μεγαλύτερη, ακόμη και αν ήταν ανήλικη, ο Τριντό δεν είχε διαπράξει παιδεραστία.

Ακόμα κι έτσι, η γυναίκα αντιμετώπισε την καταγγελία από άλλη πλευρά. Είπε ότι ο Τριντό εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως καθηγητής πανεπιστημίου για να έχει σχέσεις μαζί της, χρησιμοποιώντας έναν άλλο νόμο που υπήρχε στον Καναδά, ο οποίος απαγορεύει το σ@ξ ενηλίκων με άτομα κάτω των 18 ετών όταν ο ενήλικας έχει θέση ευθύνης .

Ο πρωθυπουργός θέλησε να τα καλύψει όλα και αποφάσισε να κανονίσει με τη γυναίκα τη σιωπή της με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο η γυναίκα αποδέχτηκε. Αλλά τα λόγια του πατέρα και άλλα παράπονα ήταν αυτά που οδήγησαν την γυναικα του να ζητήσει τον χωρισμό (οχι οτι ο καλος της υπηρετει σαν σκυλος τους σατανιστες ).

Άλλες καταγγελίες με λιγότερα στοιχεία, αμαύρωσαν την εικόνα του αριστερού συμμορητή είναι εκείνες που τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύτηκε παιδιά όταν πριν διδάξει στο West Point Gray, ήταν δάσκαλος γαλλικών για παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο σε ένα σχολείο στο Βανκούβερ. Κατι τέτοια ρέμαλια μάζευουν ομοιους τους και τα κανουν ακομη και προθυπουργους !

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications