Κέρκυρα: Δραματική κατάσταση  εγκαταλείπουν δια θαλάσσης – Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Ρόδο, Αίγιο, Κάρυστο

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κινούμενη προς νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα μέσω 112 τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, επτά ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας, δύο ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας και ένα ρυμουλκό.

Έχουν εκκενωθεί ήδη 15 οικισμοί και ο κόσμος προωθείται προς τα παραλία. Σκάφη του λιμενικού και ιδιώτες με ταχύπλοα φορτώνουν κόσμο από τον Υψο, προκειμένου να αποσυμφορησουν το οδικο δικτυο

Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες
Δυο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος υπέστη κάταγμα στο πόδι.
Από την Κυριακή, ένας ακόμα πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Αίγιο, στην Κάρυστο, στη Ρόδο και στην Υλίκη.
Διάσπαρτα είναι τα μέτωπα στις τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας. Επίγειες δυνάμεις (77 πυροσβέστες με 25 οχήματα) επιχειρούσαν το βράδυ στην περιοχή, μαζί με μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της μέρας συνέδραμαν και εναέρια μέσα.

Στο μεταξυ ολες οι εγκυρες πηγες των ελληνοφωνων που περιμεναν πως και πως να γινουν οι εκλογες ωστε να βαλουν το γιδι τους να παριστανει τον προθυπουργο ξανα, και να αρχισουν τις φωτιες συνεχιζουν να ειναι στην πρωτη θεσή, αυτο και μονο δειχνει πολλα για τι ανεγκεφαλο με πτυχια λαο μίλαμε ακομα και στο ιντερνετ φαινεται οτι δεν εχει σχεση με τον ΠΛατωνα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications