Η Λευκορωσία δίνει πράσινο φως στον χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών

Η Λευκορωσία πρόκειται να αναθεωρήσει τον ποινικό κώδικα της χώρας για να επιβάλει χημικό ευνουχισμό σε καταδικασμένους παιδεραστές.

Ο χημικός ευνουχισμός συνίσταται στη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς, μειώνοντας αποτελεσματικά τη τους επιθυμία μόνιμα ή για παρατεταμένη περίοδο. Αυτή η μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολιτειών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Δανίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, γεγονός που υποδεικνύει μια παγκόσμια τάση για χρήση αυτής της μορφής θεραπείας.

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας φέρεται να έχει δώσει το πράσινο φως σε αυτή την κίνηση σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει πιο επιθετικά τη κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών. Αυτή η πρόοδος σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευση της χώρας για την προστασία των ανηλίκων.

Η Γενική Εισαγγελία της Λευκορωσίας αποκάλυψε τα επικείμενα μέτρα, αποκαλύπτοντας ότι ο χημικός ευνουχισμός θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα θεραπείας των παιδεραστών. Η ανακοίνωση, που έγινε μέσω Telegram, έρχεται μετά την έγκριση της κυβέρνησης, σηματοδοτώντας ένα αποφασιστικό και αμφιλεγόμενο βήμα στην προσέγγιση του έθνους για την αντιμετώπιση των καταδικασμένων παιδεραστών, ανέφερε το RT.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα της χώρας που προβλέπουν «υποχρεωτική μεταχείριση ατόμων που πάσχουν από παιδεραστία», εκτός από τη δικαστική τους ποινή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ως μέρος του σχεδίου δράσης, το Υπουργείο Υγείας ανέπτυξε και ενέκρινε «ένα κλινικό πρωτόκολλο που περιέχει έναν αλγόριθμο για τη θεραπεία της παιδεραστίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικού ευνουχισμού», εξήγησε η υπηρεσία. Έχει επίσης προετοιμαστεί ένας μηχανισμός για την αποκατάσταση των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, πρόσθεσε.

Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι ο Λευκορώσος ηγέτης, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ήταν υπέρ της ενίσχυσης του ελέγχου σε άτομα που είχαν προηγουμένως καταδικαστεί για κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών βραχιολιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι προσπάθειές του να «καθιερώσει διοικητική ευθύνη για την προώθηση των μη παραδοσιακών σχέσεων, τη μετάβαση του φύλου, την παιδεραστία και την ιδεολογία χωρίς παιδιά» είχαν επίσης την υποστήριξη του αρχηγού του κράτους.

Ο επείγων χαρακτήρας της εφαρμογής αυτών των μέτρων υπογραμμίζεται από ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία της Γενικής Εισαγγελίας της Λευκορωσίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων . Αυτά τα στοιχεία δίνουν μια ζοφερή εικόνα του μεγέθους της κακοποίησης ανηλίκων στη χώρα, η οποία απαιτεί τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications