Αργός και βασανιστικός ο θάνατος της  – Της είχε κόψει δύο δάχτυλα!

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται για τον αργό και βασανιστικό θάνατο της 27χρονης Πολωνής, με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» να φέρνει στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την αγριότητα με την οποία όχι μόνο τη δολοφόνησε ο Μπαγκλαντεσιανός, αλλά προσπάθησε να καλύψει και τα ίχνη του.

Τα όσα περιέγραψε στην εκπομπή ο Γιάννης Κατσιαμάκας υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. είναι συγκλονιστικά, καθώς 32χρονος είχε αρχίσει να κόβει τα δάχτυλα της Αναστάζια, για να σβήσει τα αποτυπώματά της, τόσο για να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού, όσο και για να εξαφανίσει στοιχεία από το DNA του που τυχόν υπήρχαν στα νύχια της κοπέλας!

«Ο κατηγορούμενος φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια, προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google “πως να σβήσεις ίχνη από πτώμα”», είπε αρχικά ο υποστράτηγος.

Ο Κατσιαμάκας τόνισε στη συνέχεια για τη λεπτομέρεια με τα δάχτυλα, πως η πράξη δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος:

«Είχε κόψει ένα δάχτυλο από κάθε χέρι, αυτό είναι σοκαριστικό. Αυτό δείχνει και την αγριότητα του ανθρώπου και ότι δεν διακατέχεται από κανένα συναίσθημα απέναντι σε μια νεκρή κοπέλα.

Προφανώς θέλοντας να κόψει τις άκρες των δακτύλων, θεωρούσε ότι δεν θα είναι δυνατή η εύκολη ταυτοποίηση, ή ενδεχομένως αν υπήρχαν στα νύχια μέσα στοιχεία από το Dna του… Είχε αρχίσει να κόβει δάκτυλα, στη συνέχεια δεν ξέρω τι έγινε, αν έγινε αντιληπτός και έβαλε την κοπέλα μέσα στις δύο σακούλες σκουπιδιών και την τοποθέτησε στο σημείο που βρέθηκε μετά από έξι μέρες … Ήταν γυρισμένη σχεδόν σε εμβρυακή στάση… »

«Ξεκινήσαμε τις έρευνες το πρωί της Κυριακής από ανατολικά έως το Τιγκάκι. Στο σημείο είχε γίνει ξανά “σκανάρισμα” αλλά η εντολή του Διοικητή μου ήταν να ανοίξουμε κάθε τρύπα που θα βρεθεί στο δρόμο μας», είπε η Άννα.

Οι εθελόντριες κινούνταν παράλληλα, έχοντας επαφή η μία με την άλλη και κρατώντας αυτοσχέδια μπαστούνια. Η Άννα έφτασε στο μεγάλο δέντρο που έθαψε πρόχειρα ο 32χρονος κατηγορούμενος την άτυχη Αναστάζια.

«Είδα στο χώμα ένα μεγάλο όγκο από άχυρα και πάνω αρκετά κλαδιά από δέντρα, τα οποία δεν ήταν κομμένα με κοπτικό μηχάνημα αλλά με βίαιο τρόπο. Τότε, θυμήθηκα την μάρτυρα που είχε δει τον 32χρονο πανικόβλητο με αγκάθια και στάχια», είπε η εθελόντρια και περιέγραψε σοκαρισμένη το πως εντόπισε το θύμα.

«Τρυπούσα με το μπαστούνι πάνω στα κλαδιά για να δω αν θα βρω αντίσταση. Στο σημείο υπήρχαν μόνο στάχυα, όχι νερό. Άλλαξε η φορά του ανέμου και μου ήρθε η μυρωδιά. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκεί και φώναξα τη Ντόρα που ερευνούσε σε άλλο σημείο, να έρθει κοντά μου. Συνέχισε με το μπαστούνι της να τρυπάει εκεί γύρω και αποκαλύφθηκε η σακούλα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο…», ανέφερε εμφανώς αναστατωμένη.

«Πάθαμε σοκ! Καθαρίσαμε τα υπόλοιπα στάχυα και βρήκαμε τη σορό της κοπέλας. Οργή και λύπη. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, όμως είναι ανακούφιση ότι βρέθηκε. Η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει επιτέλους», συμπλήρωσε στην κάμερα του «Τούνελ» η δεύτερη εθελόντρια συναισθηματικά φορτισμένη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications