Η τέταρτη ύποπτη απώλεια διαστημικού σκάφους τα τελευταία 4 χρόνια

Τέσσερις διαστημικές μονάδες σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν ή εξαφανίζονται εντελώς σε τέσσερα χρόνια, αυτό είναι ύποπτο. Ιαπωνικό σκάφος χάνεται στο φεγγάρι:

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Ιαπωνία έστειλε το Hakuto-R Mission 1 στο φεγγάρι , μεταφέροντας δύο μικρά ρομπότ. Όλα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες και υποτίθεται ότι ήταν μια εκδήλωση υψηλού προφίλ και κύρους.

Η μονάδα εκτοξεύτηκε με επιτυχία χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Falcon 9, αλλά στις 26 Απριλίου 2023, όταν απέμειναν μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν από την προσγείωση της συσκευής, η επικοινωνία χάθηκε. Πιστεύεται ότι συνετρίβη κατά την προσγείωση.

Ωστόσο, σχεδόν αμέσως μετά το περιστατικό, υπήρξαν φώνες ότι μια τόσο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη συσκευη δεν θα μπορούσε απλώς να συντριβεί στη Σελήνη.

Η NASA παρεμπιπτόντως ακόμα δεν μπορεί να εντοπίσει τα συντρίμμια της ιαπωνικής μονάδας στη Σελήνη, αν και η περιοχή όπου συνετρίβη είναι γνωστή και αφου δηθεν έπεσε.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά τη διάρκεια προσγείωσης στο φεγγάρι, διακόπηκαν οι επικοινωνίες με το Vikram . Εδώ όλα συνέβησαν πολύ παρόμοια με την περίπτωση του Hakuto-R, αφού η σύνδεση επίσης διακόπηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της προσγείωσης.

Τα συντρίμμια του Vikram αναζητήθηκαν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα .

Το 2021, το κινεζικό rover Zhuzhong προσγειώθηκε στον Άρη . Ξεκίνησε πολύ καλά και σύντομα άρχισε να στέλνει εικόνες από την επιφάνεια του Άρη.

Τον Μάιο του 2022 μπήκε σε χειμερία νάρκη για να περάσει τον κρύο Αρειανό χειμώνα. Σε αυτή την περιοχή του Άρη, οι θερμοκρασίες πέφτουν στους μείον 100 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα. Σχεδιάστηκε ότι στο τέλος του «χειμερινού χειμερινού ύπνου» το rover θα άρχιζε να λειτουργεί ξανά, αλλά όταν προσπάθησαν να το «ξυπνήσουν» τον Δεκέμβριο του 2022, δεν ανταποκρίθηκε. Οι προσπάθειες αναβίωσης του "Zhuzhong" τον Φεβρουάριο του 2023 επίσης απέτυχαν.

Υπήρξαν εικασίες ότι το Zhurong καλύφθηκε από τη σκόνη του Άρη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εμποδίζοντας τα ηλιακά πάνελ του να πάρουν αρκετό φως για να φορτιστούν και να λειτουργήσουν. Αλλά αυτό ήταν απλώς μια υπόθεση - η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι του συνέβη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications