Τρομακτικό φτερωτό πλάσμα  στις Φιλιππίνες προκαλεί πανικό στην πόλη

Η αστυνομία των Φιλιππίνων προσπαθεί να καταπνίξει τον πανικό στην πόλη Talisay, ο οποίος άρχισε να κλιμακώνεται αφού δύο κορίτσια είπαν ότι συνάντησαν ένα τρομακτικό πλάσμα που είχε φτερά.

Ένα παρόμοιο πλάσμα από τη λαογραφία των Φιλιππίνων ονομάζεται Manananggal και πιστεύουν ότι ήταν αυτό που είδαν τα κορίτσια . Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της συνοικίας Sitio Mangga είναι πολύ φοβισμένοι και λένε ιστορίες τρόμου ότι το manananggal τριγυρνά στα σπίτια τους τη νύχτα.

Το πλάσμα εθεάθη για πρώτη φορά στις 7 Φεβρουαρίου 2023. Δύο κορίτσια απροσδιόριστης ηλικίας περπατούσαν ανάμεσα σε σπίτια όταν είδαν κάτι πολύ ασυνήθιστο στη στέγη ενός γειτονικού σπιτιού.

Είναι βέβαιες ότι επρόκειτο για Manananggal, γιατί το πλάσμα είχε φτερά και ταυτόχρονα έμοιαζε με άνθρωπο. Τα κορίτσια φοβήθηκαν τόσο πολύ που τον είδαν που εξακολουθούσαν να ούρλιαζαν και να έκλαιγαν όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο.

Όταν η αστυνομία ανέκρινε έναν άνδρα του οποίου το σπίτι ήταν κοντά, είπε ότι είχε δει επίσης κάτι περίεργο στην ταράτσα.

«Η αστυνομία εργάζεται σκληρά για να διευκρινίσει αυτό το γεγονός. Όπως εσείς, έτσι κι εμείς ελπίζουμε να βρούμε απαντήσεις στις ερωτήσεις μας», είπε στον Τύπο ο Ράντι Καμπάλες, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Ταλισάι.

Μέρες αργότερα, στις 9 Φεβρουαρίου, άλλοι κάτοικοι του Sitio Mangga άρχισαν επίσης να λένε ότι είχαν δει ένα manananggal. Μια άλλη παρόμοια αναφορά ελήφθη στις 11 Φεβρουαρίου. Τότε άρχισαν να λένε ότι αυτό το πλάσμα είχε κεφάλι γουρουνιού και σώμα ανθρώπου.

Η ένταση στην κοινότητα ήταν κοντά στον πανικό και η αστυνομία χρειάστηκε να εκδώσει ειδική έκκληση ζητώντας από το κοινό να συνεργαστεί και να παραμείνει ψύχραιμο και να απόσχει από τη διάδοση μη επαληθευμένων αναφορών για την παρουσία του manananggal για να αποφευχθεί ο πανικός.

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος της πόλης Talisay, Gerald Anthony Gullas, δήλωσε ότι τα δύο κορίτσια που είδαν το πλάσμα θα παραπεμφθούν σε ψυχολόγο για αναφορά στρες, μια ειδική συνομιλία με επιζώντες ψυχολογικού τραύματος. Προφανώς, η συνάντηση με αυτό το πλάσμα επηρέασε πολύ την ψυχολογική κατάσταση των κοριτσιών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έρευνά της είναι ακόμη σε εξέλιξη .

Στην τοπική μυθολογία, τα manananggals περιγράφονται ως αποτρόπαια πλάσματα που μοιάζουν με βαμπίρ, συνήθως θηλυκά.Με τη βοήθεια μιας γλώσσας ή κορμού, αυτά τα πλάσματα επιτίθενται σε άτομα που κοιμούνται και πιπιλίζουν το αίμα τους. Το αγαπημένο τους θήραμα είναι οι έγκυες γυναίκες καθώς μπορούν να ρουφήξουν την καρδιά από τα έμβρυα (!)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications