Χάος στους δρόμους: Κλειστή η Ποσειδώνος – Καθίζηση στη Χαριλάου Τρικούπη

Αδιανόητη είναι η ταλαιπωρία για τους πολίτες με τα προβλήματα στην Αττική εξαιτίας της έλλειψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Από τις 17:00 της Πέμπτης η λεωφόρος Ποσειδώνος παραμένει κλειστή στο ύψος Σταύρος Νιάρχος, μετά τη γέφυρα που οδηγεί προς Συγγρού και Πειραιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, κλειστή είναι για την κυκλοφορία των οχημάτων και η οδός Χαριλάου Τρικούπη από το ύψος της οδού Ναυαρίνου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Παράλληλα, προβλήματα εντοπίζονται και στη Ραφήνα, όπου εξαιτίας της υπερχείλισης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο γεφυράκι «Βάρδας», στο ρεύμα προς Λεωφόρο Μαραθώνος.

Ακραία για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει ήταν η βροχόπτωση που έπεσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γιάννη Καλλιάνου μέσα σε μία μόλις ώρα έπεσε το 1/10 της βροχής που πέφτει μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο!

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος έγραψε:

«Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ήταν πολύ ισχυρό το σύστημα που πέρασε πάνω από το νομό.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι’ αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications