Ingo Swann, Ο πατέρας της τηλεθέασης «απομακρυσμένη όραση» Stargate Project

Σχεδόν πριν από μισό αιώνα, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δημιούργησε ένα τμήμα «ψυχικών κατασκόπων» ικανών να δουν εξ αποστάσεως —με την απλή βοήθεια του μυαλού τους— σημαντικούς στόχους για τη στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ.

Επικεφαλής αυτής της ομάδας ήταν ο Ingo Swann, ένας μέντιουμ, καλλιτέχνης και συγγραφέας γνωστός ως ο συνδημιουργός, μαζί με τους Russell Targ και Harold E. Puthoff, της τηλεθέασης, και συγκεκριμένα του Stargate Project.

Για χρόνια υπήρχε ένα περίεργο επάγγελμα στις Ηνωμένες Πολιτείες για το οποίο σχεδόν κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ: τηλεθεατής,δηλαδή ενός ειδικού στην «απομακρυσμένη όραση». Αυτός είναι ένας στρατιωτικός όρος που χρησιμοποιείται σε άτομα που είναι σε θέση να «βλέπουν» στρατιωτικούς στόχους σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζονται εξελιγμένους κατασκοπευτικούς δορυφόρους. Ένας νεολογισμός που καλύπτει όλα εκείνα τα μέντιουμ που δούλευαν για τις υπηρεσίες πληροφοριών σαν να ήταν ένα είδος Τζέιμς Μποντ του μυαλού.

Από όλους αυτούς τους ένας ξεχώριζε πάνω από τους υπόλοιπους. Πρόκειται για τον Ingo Swann, δημιουργός του όρου «απομακρυσμένη όραση», ο οποίος πέθανε το 2013 σε ηλικία 79 ετών.

Ο Swann, σκανδιναβικής καταγωγής δεν του άρεσαν καθόλου οι συνεντεύξεις, αλλά, στις λίγες περιπτώσεις που έδινε μία, υποστήριξε σθεναρά ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια ομάδα απομακρυσμένων θεατών χωρίς τη βοήθειά του, γιατί» ήταν αυτός που ανακάλυψε αυτές τις τεχνικές.

7.000 τηλεπαθητικά πειράματα και περισσότερα από 5.000 τεστ ψυχοκίνησης -το τελευταίο είναι η ικανότητα κίνησης αντικειμένων σε απόσταση-. «Στο τέλος», εξομολογήθηκε, «βαρέθηκα τόσο πολύ τα κλασικά πειράματα που κατέληξα να κλείσω τα μάτια και να «μετακομίσω» κάπου».

Έτσι ξεκίνησε η μεγάλη του περιπέτεια στην τηλεθέαση.
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 αυτός ο όρος εμφανίστηκε να σχετίζεται με τα UFO, αλλά μόλις το 1995 ο Τύπος άρχισε να εκμεταλλεύεται το θέμα. Τον Νοέμβριο εκείνου του έτους, το τηλεοπτικό πρόγραμμα του ABC Nightline πήρε συνέντευξη για πρώτη φορά από έναν πρώην αξιωματούχο της CIA , τον Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος έδωσε μια περιγραφή για το πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν επενδύσει περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια δολάρια σε δεκαέξι χρόνια. «αστρικοί ταξιδιώτες» σε στρατιωτικές αποστολές.

Οι πρώτες έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ, όπου ορισμένα ψυχικά προικισμένα άτομα μπόρεσαν να περιγράψουν διαφορετικές τοποθεσίες που επιλέχθηκαν ως πειραματικοί «στόχοι». Στην αρχή, οι δοκιμές αναπτύχθηκαν με αργούς ρυθμούς, αν και αργότερα το ίδιο έργο θα έπεφτε στις δικές του υπερβολές, δυσφημώντας γρήγορα τον εαυτό του. Εκείνη την εποχή, το ελάχιστο επίπεδο επιτυχιών στις ασκήσεις τηλεθέασης του έφτανε σχεδόν το 65%, αν και με τα χρόνια αυτό το ποσοστό ξεπεράστηκε.

Όλες αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στον ισπανόφωνο κόσμο το 2001 από τον ερευνητή Alex Chionetti, ο οποίος ήταν επίσης μαθητής του ίδιου του Ingo Swann και του τελευταίου μαθητή του, Bob Duran, ο οποίος τον εκπαίδευσε στο πιο πρόσφατο σύστημα τηλεθέασης.

Ο Alex Chionetti ήταν ένας από τους τελευταίους που είδε τον Ingo Swann πριν πεθάνει. Ο Ingo δεν έλαβε ούτε έδωσε συνεντεύξεις σε κανέναν. Αυτή η εγγύτητα επέτρεψε στον Chionetti να ξεπεράσει την αντίσταση του Swann στις συνεντεύξεις, και έτσι θα πετύχαινε τις δηλώσεις που θα διαβάσετε παρακάτω —ως μετάφραση μιας ηχογραφημένης συνέντευξης:

-Α.Χ.: Όταν μιλάμε για τηλεθέαση, μιλάμε για φαινόμενο παρόμοιο με το αστρικό ταξίδι; Ή μήπως είναι απλές ικανότητες διόρασης;
- Swann: Ακόμη και με την εικοσαετή εργαστηριακή μου εμπειρία, είναι δύσκολο να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ εξωσωματικής προβολής και τηλεπάθειας, καθώς και μεταξύ τηλεπάθειας και τηλεθέασης. Αλλά το τελευταίο θα μπορούσε να οριστεί ως εκείνη η πειραματική διαδικασία όπου το ανθρώπινο μυαλό συλλέγει πληροφορίες από απόσταση, είτε από ένα κοντινό είτε από απομακρυσμένο περιβάλλον. Οι αρχαίοι Ινδουιστές αναγνώρισαν ότι οι Σίντι ήταν ικανοί για τέτοια κατορθώματα. Αν και, σε αντίθεση με αυτές, στις εργαστηριακές μου εμπειρίες δουλεύαμε με έναν στόχο που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο.

-Α.Χ.: Πάντα έτσι ήταν;
Swann: Ω, όχι. Σύντομα αυτές οι εμπειρίες με βαρέθηκαν και σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω στόχους που ήταν πολύ μακριά. Και επειδή δεν μου άρεσε ποτέ ο όρος διόραση, αποφάσισα να τον αντικαταστήσω. Επινόησα τον όρο Remote Viewing το 1972. Είναι μια ελάχιστα γνωστή λειτουργία της ανθρώπινης νοημοσύνης, όπως η τηλεπάθεια.

-Α.Χ.: Από όλες τις επεμβάσεις στις οποίες συμμετείχατε, ποια ήταν αυτή που σας επηρέασε περισσότερο;
Swann: Ειδικά το έργο Scanate (ένα σαξονικό αρκτικόλεξο που σημαίνει «σάρωση προκαθορισμένων συντεταγμένων»), που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Τον Μάιο του 1973, ο φυσικός Harold Puthoff και εγώ λάβαμε γεωγραφικές συντεταγμένες από ένα τρίτο μέρος στην Ουάσιγκτον. Μας ζητήθηκε να αναφέρουμε τι ισχύει στις φήμες ότι πολλά κτίρια βρίσκονταν εκεί. Οι συντεταγμένες μας δόθηκαν τηλεφωνικά και αποστολή μας ήταν να περιγράψουμε αυτό που «είδαμε». Αυτά αντιστοιχούσαν στο νησί Kerguelen, στον Ινδικό Ωκεανό. Οραματίσα τα περιγράμματα και τις κατασκευές του. Οι δορυφόροι κατέληξαν να μου αποδείξουν ότι έχω δίκιο.

-Α.Χ.: Εργαστήκατε και σε έργα υποβρύχιας αρχαιολογίας, σωστά;
Swann: Τον Ιούλιο του 1977, ο Stephen Schwartz, ένας ερευνητής του Πολεμικού Ναυτικού, στρατολόγησε τα πιο δραστήρια μέντιουμ της εποχής, όπως η Helia Hamid και εμένα, για να εντοπίσουν ναυάγια στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια. Συγκεντρώθηκαν σε μια μικρή περιοχή στο νησί Καταλίνα, τριάντα μίλια από το Λος Άντζελες. Ο Schwartz προσέλαβε ένα mini-sub από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και κατεβήκαμε σε αυτό. Ενώ η Helia ήταν 550 πόδια κάτω από τον Ειρηνικό, μια ομάδα από το Στάνφορντ επέλεγε τυχαία έναν στόχο στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτές τις «εικόνες» τις «έλαβα» στην επιφάνεια. Ήταν όλα επιτυχίες.

A.Ch.: Πιστεύετε ότι η επίσημη έρευνα με τηλεθέαση εντός και εκτός του Stanford Research Institute (SRI) ήταν ηθική;
Swann: Η τεχνική άμυνα είναι ανήθικη. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά τα ειδικά «επίσημα» προγράμματα δεν μπορούν να εισβάλουν στις ζωές αμάχων, ακόμη και με την υποψία ότι πρόκειται για ανατρεπτικούς ή ακόμα και για ουφολόγους. Αντίθετα, αυτοί που παρακολουθήσαμε ήμασταν εμείς! Κατά τη διάρκεια της εργασίας μας στην SRI παρακολουθηθήκαμε στενά για να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα του έργου.

Α.Χ.: Και σου ξέφυγε κάτι;
Swann: Όχι. Για αυτούς, ο καλύτερος τρόπος για να πείσουν τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιήσουν –ή ακόμα και να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν– αυτές τις νοητικές δυνάμεις είναι να τους πείσουν ότι δεν τις έχουν.
Παρά τη μυστικότητα, όταν έφυγα από το Στάνφορντ με κάλεσαν να κάνω τις ίδιες έρευνες για ιδιωτικές εταιρείες και εταιρείες και όχι για να μας σώσουν από τους Σοβιετικούς.

Α.Χ.: Είναι τόσο αξιόπιστες οι πληροφορίες που λαμβάνονται από την απομακρυσμένη παρακολούθηση;
Swann: Συνήθως,το 10 έως 20 τοις εκατό των πληροφοριών που συλλέγετε είναι ακριβείς. Το υπόλοιπο ογδόντα τοις εκατό θα είναι θόρυβος, φαντασία ή παραπληροφόρηση. Εάν κάποιος λάβει ένα σήμα ακριβείας ογδόντα τοις εκατό, θα έχουμε θετική τηλεθέαση. Αν αντιστραφούν τα ποσοστά, θα χάνουμε χρόνο.

Εξωγήινοι ανάμεσά μας
Σε αυτό το σημείο, ο Chionetti ζήτησε από τον Swann να αφηγηθεί τις εμπειρίες του με τα UFO, τις οποίες ο ίδιος περιγράφει στο βιβλίο του Penetration: The Question of Extraterrestrial and Human Telepathy που αφηγείται την παρουσία εξωγήινων στη Γη, τη Σελήνη και τους κοντινούς πλανήτες.

Αν και ο Swann είναι απρόθυμος να μιλήσει για τα απόρρητα ζητήματα που βίωσε στο Στάνφορντ, αναγνώρισε ότι σε αρκετές συνεδρίες έλαβε επίσημους φακέλους με εικόνες διαστημικών δορυφόρων συνοδευόμενων από φώτα. Με κάποια συχνότητα ζητήθηκε η γνώμη του για να προσπαθήσει να προσδιορίσει την προέλευση αυτών των φώτων, για τα οποία ο στρατός φοβόταν ότι δεν ήταν Σοβιετικοί...

Ο Swann θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν εξωγήινοι εδώ, ότι πολλοί είναι "βιο-ανδροειδή" (σημειωση :τουτεστιν αυτους που αποκαλουμε μιασματα ή χωρις πνευμα και ειναι ο στρατος του κακου ), ότι έχουν μυστικές βάσεις στη Σελήνη και ότι γνωρίζουν ότι οι μόνοι αντίπαλοί τους στη Γη είναι τα μέντιουμ και οι μυστες (δηλαδη αυτους που τρέμουν και οι συμμορήτες ολοι οι αλλοι ειναι απλα ανεγκεφαλο κοπαδι για αυτους ειδικα αυτοι που διαβαζουν "εγκυρες πηγες" τους ακομα και διαφοροι που εμφανιζονται ως σουπερ πατριωτες και σουπερ απογονοι αρχαιων μυστων στο ιντερνετ και έχουν τοση σχεση με θεματα μυστικισμου/πνευματισμου οση σχεση εχουν και οι ζουλου Μαο Μαο! ακριβως επειδη ουδεμια σχεση εχουν με μυστες τυπου Πλατων! και ακριβως αυτος ειναι ο λογος που δεν εχουν καταλαβει τιποτα τοσα χρόνια ενω τους βλεπουν μεσω ιντερνετ και θεωρουν τα μιασματα φυσιολογικους ανθρωπους και δηθεν ιδεολογια ).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications