Εγκρίθηκε η ευθανασία για έναν Καναδό συνταξιούχο που δεν έχει χρήματα για να επιβιώσει

Ένας Καναδός συνταξιούχος που ζει στη φτώχεια έλαβε την έγκριση γιατρού για να υποβληθεί σε ευθανασία, επειδή οι οικονομικές του δυσκολίες δεν του επιτρέπουν να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Ο Les Landry, 65 ετών, έλαβε το πράσινο φως για τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι δεν θέλει να πεθάνει και ότι η φτώχεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του, είπε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Landry ήταν εμπορικός φορτηγατζής που κέρδιζε έως και 85.000 $ ετησίως. Υπέστη κήλη πριν από 15 χρόνια και οι επιπλοκές από τη θεραπεία του άφησαν επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό του προκάλεσε τρία μικροεγκεφαλοαγγειακά ατυχήματα και επιληψία, που οδήγησαν στην απώλεια της άδειας οδήγησης και στην ανικανότητά του να εργαστεί.

Είναι επί του παρόντος σε αναπηρικό καροτσάκι και πάσχει από άλλες αναπηρίες που του επιτρέπουν να πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα ιατρικής βοήθειας της καναδικής κυβέρνησης στον θάνατο, μια επιλογή που άρχισε να εξετάζει όταν αλλαγές στα επιδόματά του στην ηλικία των 65 ετών σήμαιναν περικοπή στο εισόδημά. Τώρα του απομένουν μόλις 120 $ το μήνα, για να πλήρωνει τους ιατρούς λογαριασμούς και άλλα βασικά έξοδα.

Ο συνταξιούχος διαβεβαιώνει επίσης ότι πρέπει να προετοιμαστεί για αύξηση ενοικίου τον Ιανουάριο που θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί πλέον να καλύψει τα βασικά του έξοδα, αφήνοντάς τον στα όρια της εξαθλίωσης.

«Δεν θέλω να είμαι άστεγος. Δεν θέλω να καταλήξω να μένω σε ένα βαν και να μην μπορώ να το αντέξω οικονομικά», είπε ο Landry. «Πώς απενεργοποιείτε τον διακόπτη συναισθηματικού και σωματικού πόνου στη φτώχεια;» ρώτησε.

Τώρα περιμένει μια απόφαση από έναν δεύτερο γιατρό . Εάν απορρίψει το αίτημα, ο Landry λέει ότι θα βρει έναν άλλο γιατρό που θα είναι πρόθυμος να εγκρίνει την ευθανασία του, κάτι που επιτρέπεται σύμφωνα με τον Καναδικό νόμο για τον υποβοηθούμενο θάνατο.

«Όταν οι άνθρωποι επιλέγουν τον θάνατο επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, σημαίνει ότι αποτυγχάνουμε. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα», είπε ο Δρ Naheed Dosani, γιατρός παρηγορητικής φροντίδας και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, τον Απρίλιο, αναφερόμενος στην περίπτωση μιας γυναίκας από το Οντάριο που υπεβλήθη σε ευθανασία αφού δεν μπόρεσε να βρει στέγη.

Όλο και περισσότεροι Καναδοί τελειώνουν τη ζωή τους με ιατρικά υποβοηθούμενους θανάτους, σύμφωνα με την τρίτη ετήσια ομοσπονδιακή έκθεση για τον θάνατο με ιατρική βοήθεια. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το 2021 10.064 άτομα υπέστησαν ευθανασία, δέκα φορές περισσότερα από το 2016, όταν νομιμοποιήθηκε αυτή η πρακτική.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications