Έγγραφα  στην εταιρεία Veggie Meat του Bill Gates : επιβλαβή βακτήρια, μούχλα και μόλυνση στα προϊόντα της

Διέρρευσαν εσωτερικά έγγραφα από την αμερικανική εταιρεία Beyond Meat, ένας από τους βασικούς μετόχους της οποίας είναι ο Μπιλ Γκέιτς, διάσημος για την παραγωγή "υποκατάστατων τροφών", που αναφέρουν προβλήματα λόγω της παρουσίας μούχλας, λιστέριας και άλλων κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων όπως αναφέρει το Bloomberg.

Εσωτερικά προετοιμασμένες εκθέσεις μεταξύ Αυγούστου 2020 και Ιουνίου 2021 εκθέτουν την παρουσία δεκάδων προϊόντων που έχουν προγραμματιστεί για καταστροφή λόγω διασταυρούμενης μόλυνσης, ημερομηνιών λήξης και παρουσία ξένων υλικών, όπως νήματα, μέταλλο, ξύλο και πλαστικό, στο εσωτερικό των τροφίμων .

Σύμφωνα με αυτές τις εσωτερικές αναφορές, τα προϊόντα της εταιρείας βρέθηκαν θετικά σε βακίλους λιστέριας, ένα επιβλαβές βακτήριο που βρίσκεται στα προϊόντα κρέατος, σε υψηλό ποσοστό: τουλάχιστον 11 από τις 56 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2021 και πρώτου εξαμήνου του 2022. Επιπλέον, φωτογραφίες εμφανίσταν ανάπτυξης μούχλας σε κάδους συστατικών, κουτιά και τοίχους.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η παρουσία των βακτηρίων στο βιομηχανικό εργοστάσιο που βρίσκεται στην πολιτεία της Πενσυλβάνια επιβεβαιώθηκε από δύο πρώην εργαζόμενους.

Ένας εκπρόσωπος της Beyond Meat είπε ότι οι επιθεωρήσεις από το Υπουργείο Γεωργίας της Πενσυλβάνια τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο "δεν εντόπισαν περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς", αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο που διέρρευσε.

Η εταιρεία αγόρασε την εγκατάσταση το 2020 από έναν από τους πρώην συνεργάτες της, την Devault Foods, μαζί με μέρος του εξοπλισμού της, με στόχο να δημιουργήσει μια «παγκόσμια εταιρεία πρωτεϊνών» ικανή να «ανταγωνίζεται τη συμβατική βιομηχανία κρέατος» με την ρητορική της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής .

Ωστόσο, τα σχέδια επέκτασης έχουν ανασταλεί λόγω της μείωσης των δαπανών της εταιρείας και του υψηλού πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος περιορίζει την κατανάλωση «βιολογικου κρέατος», καθώς συνεχίζει να είναι πιο ακριβό από το συμβατικό κρέας. Οι μετοχές της Beyond Meat έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 80%, καθώς η ζήτηση για προϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης συνεχίζει να μειώνεται.

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι αποφάσισε να επενδύσει στην εταιρεία το 2013 αφού δοκίμασε το προϊόν : «Δεν μπορώ να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ του Beyond Meat και του αληθινού κρέατος κοτόπουλου», αναφώνησε. Η Impossible Foods, από την πλευρά της, συγκαταλέγεται στους μετόχους της Google Ventures, UBS, Temasek Holdings και Bill Gates.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications