Η Γιγαντιαία σπηλιά Hang Son Doong στο Βιετνάμ, σπίτι μιας αρχαίας φυλής ερπετών;

Το Hang Son Doong, μια γιγαντιαία υπόγεια σπηλιά και ένα από τα λιγότερο εξερευνημένα μέρη στον κόσμο, θα μπορούσε να συνδεθεί με μερικές μυστηριώδεις θεάσεις. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι στο μέρος κατοικούν γκρίζα ερπετά που περπατούν όρθια.

Το Hang Song Doong ανήκει στο σύστημα σπήλαιο Phong Nha-Ke Bang στην επαρχία Quang Bing του κεντρικού Βιετνάμ. Ανακαλύφθηκε κατά λάθος το 1990 απο εναν άντρα .

Το γιγάντιο σπήλαιο, πλάτους 200 μέτρων, ύψους 150 μέτρων και μήκους τουλάχιστον 6,5 χιλιομέτρων, είναι ένα αίνιγμα για την επιστήμη, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι τοπικές αναφορές για ερπετικά πλάσματα που λέγεται οτι κατοικούν εκεί μέσα.

Ερπετοειδή πλάσματα στη γιγαντιαία σπηλιά του Βιετνάμ

Το 2019, ο Howard Limbert , Βρετανός εξερευνητής και επικεφαλής της ομάδας αποστολής για τη Βρετανική Ένωση Έρευνας Σπηλαίων. Εργάστηκε ως συντάκτης για το CNBC για να παρέχει μια ενημέρωση σχετικά με την ανακάλυψη του γιγαντιαίου σπηλαίου Hang Son Doong.

Μέχρι στιγμής, επιτρέπεται να το επισκέπτονται μόνο 1.000 τουρίστες ετησίως και η Oxalid Adventures είναι η μόνη εταιρεία που είναι εξουσιοδοτημένη να δέχεται επισκέπτες μέσα.

Το 2009, ο Ho Khanh ηγήθηκε των μελών της αποστολής της British Cave Research Association. Ωστόσο, μέχρι τότε, δεν γνώριζαν την απεραντοσύνη του σπηλαίου.

Σύμφωνα με τον Limbert, η ομάδα του εξερεύνησε για πρώτη φορά το σπήλαιο Hang Son Doong το 1994 και τον ποταμό που ρέει μέσα σε αυτήν.

Η εύρεση της θέσης του σπηλαίου ήταν μια πρόκληση καθώς ο Χο Καν έχασε τα ίχνη της εισόδου, όμως κατάφεραν να την βρουν. Ο Khanh εξήγησε ότι πήγε στη ζούγκλα για να μαζέψει καυσόξυλα, αλλά έπρεπε να βρει καταφύγιο όταν ξεκίνησε μια καταιγίδα. Έτσι βρήκε την είσοδο στη γιγάντια σπηλιά.

Αυτός ο υπόγειος κόσμος 3 εκατομμυρίων ετών τράβηξε την προσοχή. Οι ντόπιοι είπαν ότι το μέρος κατοικείται από μυστηριώδη όντα. ερπετοειδή ανθρωποειδή που ζουν στο βαθύτερο μέρος του σπηλαίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα όντα είναι παρόμοια στην περιγραφή με τα σεραφείμ ή τα φτερωτά φίδια της Καμπαλιστικής παράδοσης. Οι καμπαλιστικές διδασκαλίες λένε ότι τα σεραφείμ ζούσαν μέσα στη Γη.

Ακόμη και Αμερικανοί στρατιώτες ανέφεραν για αυτόν τον υπόγειο κόσμο και την ύπαρξη φρικτών σαυρών που αναδύονταν . Όταν το σπήλαιο άνοιξε στους επισκέπτες το 2013, πολλοί ανέφεραν θεάσεις ανθρωποειδών πλασμάτων. Έγινε λόγος ακόμη και για απαγωγή ενός ατόμου που δεν βρέθηκε πότε.

Τον Ιανουάριο του 2015, ένα βίντεο στο YouTube ισχυρίστηκε ότι δείχνει μια εικόνα ενός ερπετοειδούς πλάσματος μέσα στη γιγάντια σπηλιά από έναν από τους επισκέπτες, ο οποίος το περιέγραψε ως «δαιμονικό πλάσμα».

Μια υποτιθέμενη αναφορά από μια μονάδα που στάθμευε στο Νότιο Βιετνάμ κοντά στο γιγάντιο σπήλαιο το 1970 ισχυρίστηκε ότι μια «κάθετη, ανθρωποειδής σαύρα 2 μέτρων» φαινόταν κοντά στην είσοδο.

Η μονάδα πυροβόλησε το πλάσμα , αλλά διέφυγε σώο καθώς δεν βρέθηκε πτώμα και κανένα σημάδι τραυματισμού. Ο ανώνυμος στρατιώτης που υπέγραψε την αναφορά είπε ότι η μονάδα του δεν ενημερώθηκε για το συμβάν, επομένως πιστεύει ότι το συμβάν αποσιωπήθηκε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications