Οι αγωνιστές  : Γιατροί και ιδιοκτήτης κλινικής χορήγησαν λάθος φάρμακα σε νεφροπαθή και πέθανε

Θαυμα! δεν πέθανε απο Covid αλλα τον σκοτωσαν οι καλοι Γιατροι! γίνονται αυτά? παντως με το Covid τους τα εχουν κανει όλα μια χάρα αλλο που οι μίσοι ειναι για μαζεμα στα ξερονήσια ως επικινδυνοι για την ιδια την κοινωνια : Στο εδώλιο βρέθηκαν δύο γιατροί και ένας ιδιοκτήτης κλινικής στη Λάρισα, καθώς κατηγορούνται ότι χορήγησαν λάθος φάρμακα σε νεφροπαθή ασθενή, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν επιπλοκές και να χάσει τη ζωή του.

Ειδικότερα, η δίκη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου βρέθηκαν δύο γιατροί και ένας ιδιοκτήτης ιδιωτικής κλινικής, εκπροσωπούμενος ο τελευταίος από τον δικηγόρο του, κατηγορούμενοι και οι τρεις για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πρώτος κατηγορούμενος, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, συνταγογράφησε στις 20 Ιανουαρίου του 2017 μεθοτρεξάτη σε χρόνια νεφροπαθή με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος είναι παθολόγος στην κλινική που ο νεφροπαθής πραγματοποιούσε αιμοκάθαρση από το 2009.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, διευθυντής της εν λόγω κλινικής , κατηγορείται για μια σειρά παραβάσεων όπως το ότι δεν αντέλεξε στη χορήγηση της μεθοτρεξάτης, δεν προέβη στον διαρκή αιματολογικό ή κλινικό έλεγχο και δεν έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη τοξικότητας του φαρμάκου στον οργανισμό του ασθενούς.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας η μεθοτρεξάτη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξικότητα στον οργανισμό και όπως επισημαίνεται και στο κατηγορητήριο δεν συνίσταται σε καμία περίπτωση η χορήγηση του σε πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο άνδρας από τις 20 έως της 27 Ιανουαρίου του 2017 έλαβε 13 δισκία συνολικής ποσότητας 32,5 mg, ποσότητα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οδήγησε στο θάνατο του άνδρα στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 σε ηλικία 50 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα με την κατάθεση της γυναίκας του θανόντος, ενός καθηγητή αιματολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου εισήχθη ο 50χρονος στις 30 Ιανουαρίου και της νεφρολόγου της κλινικής που διαπίστωσε το πρόβλημα με τη χορήγηση της μεθοτρεξάτης στης 27 Ιανουαρίου. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications