Πλεύρης για τις 10ωρες αναμονές στα επείγοντα στα νοσοκομεία: «Πολλοί δεν έχουν κάτι έκτακτο οπότε… ας περιμένουν»!

Σε μία ακόμα πρωτοφανή δήλωση προχώρησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε ότι για το χάλι των νοσοκομείων στα επείγοντα περιστατικά όπου οι πολίτες περιμένουν 10ώρες για να εξεταστούν οφείλεται σε δική τους ευθύνη!

Το 60% λέει όσων πηγαίνουν στο νοσοκομείο δεν είναι επείγοντα περιστατικά! Δηλαδή κάποιος που έχει σπάσει το πόδι του και κατά τα λεγόμενα του υπουργού «δεν πεθαίνει», είναι λογικό να περιμένει ένα… δεκάωρο μέχρι να του κάνουν ακτινογραφία και να βγει μία διάγνωση.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος της εκπομπής είπε στον υπουργό Υγείας Θ.Πλεύρη ότι «Κι εμένα την περασμένη εβδομάδα γνωστό μου πρόσωπο έτυχε να πάει σε γνωστό νοσοκομείο και να περιμένει 10 ώρες στην ουρά για να πραγματοποιήσει μία εξέταση σε εφημερία».

Για να λάβει την καταπληκτική απάντηση από τον Θ.Πλεύρη:
«Η εφημερία… πολλά από αυτά τα άτομα δεν έχουν πιθανώς τα χαρακτηριστικά του έκτακτου είναι λογικό να περιμένουν.
Τι απουσιάζει διαχρονικά για να στηθεί και να μην έχουμε στη χώρα μας αυτή την εικόνα την οποία περιγράφετε;
Απουσιάζει η πρωτοβάθμια φροντίδα δηλαδή ο πολίτης να μη χρειάζεται να πηγαίνει στο νοσοκομείο.
Το 55 με 60% των επειγόντων περιστατικών δεν είναι επείγοντα, όταν κάποιος έχει περάσει την διασωλήνωση αντιλαμβάνεται τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο το πρόβλημα του, πολλά από αυτά τα άτομα δεν έχουν πιθανώς το χαρακτηρισμό του έκτακτου και είναι λογικό να περιμένουν.»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications