Πούτιν σε ΝΑΤΟ: «Μια απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία θα οδηγούσε σε παγκόσμια καταστροφή»

«Ελπίζω να είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες»

Προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα οδηγούσε σε μια «παγκόσμια καταστροφή» απηύθυνε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Με σκληρό τρόπο απάντησε και στο ερώτημα που του τέθηκε για το αν σκοπεύει να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας:

«Δεν βλέπω κανένα λόγο και δεν έχω καμία ανάγκη να συναντήσω τον Αμερικανό πρόεδρο» είπε χαρακτηριστικά σβήνοντας έτσι τις ελπίδες κάποιων ότι η Ρωσία θα μπορούσε ένα «συνθηκολογήσει» στην Ουκρανία λόγω απωλειών και συνέχισε: «Πρέπει να τον ρωτήσουμε αν είναι έτοιμος να διεξάγει τέτοιες διαπραγματεύσεις μαζί μου ή όχι. Δεν βλέπω την ανάγκη, για να είμαι ειλικρινής, σε γενικές γραμμές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλατφόρμα για οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις»

O Ρώσος πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Ελπίζω ότι εκείνοι που το λένε αυτό είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες».

Παράλληλα, ο Β.Πούτιν δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη «άμεσα» για νέα «μαζικά» πλήγματα στην Ουκρανία, ούτε επέκταση της επιστράτευσης που διέταξε πριν από τρεις εβδομάδες, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να καταστρέψει την Ουκρανία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications