Από αύριο το πετρέλαιο κίνησης ακριβότερο από την βενζίνη! – Καταστρέφονται  δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι οδηγοί καθώς από σήμερα, στα ύψη θα βρεθεί και πάλι η τιμή του πετρελαίου κίνησης, καθώς καταργήθηκε από χθες το βράδυ η επιδότηση των 0,15 ευρώ το λίτρο στην αντλία.

Χιλιάδες επαγγελματίες οδηγοί οδηγούνται πρακτικά στην καταστροφή αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα οδηγήσει αυτό και στην υπόλοιπη οικονομία καθώς τα οχήματα μεταφοράς κάθε είδους υλικού συμπεριλαμβανομένων και των τροφίμων είναι εξ ολοκλήρου πετρελαιοκίνητα.

Η κυβερνητική απόφαση οδηγεί την τιμή του diesel από τα 1,821 ευρώ το λίτρο στα 1,971 ευρώ το λίτρο, που σημαίνει ότι οι κλάδοι των αυτοκινητιστών (ταξί, φορτηγά, transfer cars, κλπ.) και των μεταφορών κλπ. θα πληρώσουν τις επιλογές της κυβέρνησης

Έτσι, από σήμερα το πετρέλαιο κίνησης θα φθάσει να πωλείται πιο ακριβά από τη βενζίνη, η τιμής της οποίας διαμορφώνεται μεσοσταθμικά για το σύνολο της χώρας στα 1,951 ευρώ το λίτρο! Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ύστερα από αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων, καθώς θα αυξηθεί το μεταφορικό κόστος.

Σημειώνεται πως οι μεταφορές προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα πραγματοποιούνται στη συντριπτική πλειονότητά τους με οχήματα που καταναλώνουν πετρέλαιο κίνησης. Στις 15 Οκτωβρίου -με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης- αρχίζει η επιδότησή του με 0,25 ευρώ ανά λίτρο απευθείας στην αντλία.

Αυτό σημαίνει πως, αν δινόταν σήμερα το επίδομα θέρμανσης, η τιμή εκκίνησης θα άγγιζε τα 1,58 ευρώ το λίτρο και μετά την επιδότηση των 0,25 ευρώ το λίτρο στην αντλία, η τιμή θα μειωνόταν στα 1,33 ευρώ το λίτρο, ποσό αυξημένο κατά 20%-25% σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται επί αυξημένου ποσού βάσης στα 350 ευρώ, από τα 300 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται τα 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού. Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα, το ποσό που προκύπτει προσαυξάνεται κατά 20%.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications