Doug Brignole: «Αυτοί που νομίζουν ότι το εμβόλιο σκοτώνει ας κοιτάξουν εμένα» –Και πέθανε ξαφνικά!

Άλλο ενας που έκανε προπαγάνδα υπέρ μπολιασμάτων το έπαιζε πολύξερης και σφικτής πήγε αδιάβαστος: Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 62 ετών τα αιτία θανάτου δεν έχουν αποκαλυφθεί τα κλασικά, αλλα αυτοι δεν ειναι για λύπηση διότι αυτοι κοιτάνε να πάρουν και άλλους μαζί τους στο γκρεμό αντι να πεσουν μονοι τους.Κρίμα που δεν πρόλαβε να κάνει την αναμνηστική δόση ...

Ο Brignole υποστήριζε με σθένος τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID. Η τελευταία του δήλωση σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των εμβολίων έχει κοινοποιηθεί ευρέως στο διαδίκτυο.

«Έχω αρκετή εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, με βάση την έρευνά μου, για να το ολοκληρώσω», είχε γράψει ο Brignole.

«Όσοι πιστεύετε ότι το εμβόλιο σκοτώνει ανθρώπους, μπορείτε να με χρησιμοποιήσετε ως τεστ.

Αν πεθάνω, θα έχετε δίκιο. Αν δεν πεθάνω και δεν έχω αρνητικές επιπτώσεις, κάνατε λάθος και θα έπρεπε να το παραδεχτείτε (τουλάχιστον στον εαυτό σας).

Ακόμα καλύτερα, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι παραπλανηθήκατε και να πείτε στον κόσμο ποιος σας παραπλάνησε, ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μπορούν να επωφεληθούν αποφεύγοντας αυτούς τους τρομοκράτες».

Ο Brignole έκανε το εμβόλιο Moderna πέρυσι σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Facebook. «Είμαι εμβολιασμένος! Λοιπόν, το πρώτο από τα δύο. Ας το κάνουμε αυτό για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα ταξίδια, τις συναυλίες και τη διασκέδαση.

Το εμβόλιο μου ήταν χθες και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Ο δελτοειδής μου πονούσε λίγο, αλλά κατά τα άλλα μια χαρά. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, οπότε ας κάνουμε το μερίδιό που μας αναλογεί για να το νικήσουμε».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Brignole έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram γνωστοποιώντας την προετοιμασία του για την έκθεσή του για τον διαγωνισμό AAU Mr. Universe του 2022 στο Λας Βέγκας όμως δεν πρόλαβε. Απεβίωσε ξαφνικά στις 14 Οκτωβρίου σε ηλικία 62 ετών, τωρα βλεπει τα ραδίκια ανάποδα, τον πηρε ο χαρος να του εξηγησει το ονειρό και να του πει πως ο ίδιος ησαν τρομοκράτης και υπηρετης του κακου μονο αυτα που ελέγε .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications