Δαχτυλίδια δέντρων καταγράφουν μυστηριώδη κοσμική καταιγίδα που χτυπά τη Γη κάθε χίλια χρόνια

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτές οι κοσμικές καταιγίδες συμβαίνουν κάθε χίλια χρόνια, και αν συμβεί κάτι σήμερα, θα κατέστρεφε την τεχνολογία - συμπεριλαμβανομένων των δορυφόρων, των καλωδίων Διαδικτύου, των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος μεγάλων αποστάσεων και των μετασχηματιστών. Μια σύνθετη εικόνα ενός δακτυλίου δέντρου και φλόγες: Οι ερευνητές του UQ ανέλυσαν δεδομένα δακτυλίων δέντρων για να μετρήσουν ιστορικά κοσμικά γεγονότα.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ (UQ) έριξε νέο φως σε ένα μυστηριώδες, απρόβλεπτο και δυνητικά καταστροφικό αστροφυσικό γεγονός. Μια ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Benjamin Pope από το UQ School of Mathematics and Physics εφάρμοσε στατιστικές αιχμής σε δεδομένα από αρχαία δέντρα για να μάθει περισσότερα για τις «καταιγίδες» ακτινοβολίας.

«Αυτές οι τεράστιες εκρήξεις κοσμικής ακτινοβολίας, γνωστές ως γεγονότα Miyake, συμβαίνουν περίπου μία φορά κάθε χίλια χρόνια, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι τις προκαλεί», είπε ο Δρ Pope. «Πρέπει να μάθουμε περισσότερα, γιατί αν συνέβαινε ένα από αυτά σήμερα, θα κατέστρεφε την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των δορυφόρων, των καλωδίων Διαδικτύου, των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος μεγάλων αποστάσεων και των μετασχηματιστών.

Η επίδραση στις παγκόσμιες υποδομές θα ήταν αδιανόητη». Ο πρώτος συγγραφέας, ο προπτυχιακός φοιτητής μαθηματικών του UQ Qingyuan Zhang, ανέπτυξε λογισμικό για την ανάλυση όλων των διαθέσιμων δεδομένων δακτυλίων δέντρων.

«Επειδή μπορείτε να μετρήσετε τα δαχτυλίδια ενός δέντρου για να προσδιορίσετε την ηλικία του, μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ιστορικά κοσμικά γεγονότα που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω», εξήγησε ο Zhang.

«Όταν η ακτινοβολία χτυπά την ατμόσφαιρα, παράγει ραδιενεργό άνθρακα-14, ο οποίος φιλτράρει τον αέρα, τους ωκεανούς, τα φυτά και τα ζώα και παράγει ένα ετήσιο ρεκόρ ακτινοβολίας σε δακτυλίους δέντρων», συνέχισε.

«Έχοντας αυτό κατά νου, διαμορφώσαμε τον παγκόσμιο κύκλο άνθρακα για να ανακατασκευάσουμε τη διαδικασία σε μια περίοδο 10.000 ετών, για να αποκτήσουμε μια εικόνα για την κλίμακα και τη φύση των γεγονότων Miyake».

Η κοινή θεωρία μέχρι στιγμής ήταν ότι τα γεγονότα του Miyake είναι γιγάντιες ηλιακές εκλάμψεις.

«Αλλά τα αποτελέσματά μας το αμφισβητούν», είπε ο Zhang. «Δείξαμε ότι δεν συσχετίζονται με τη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων και, στην πραγματικότητα, μερικές διαρκούν ένα ή δύο χρόνια.

Αντί για μια στιγμιαία έκρηξη ή λάμψη, αυτό που μπορεί να βλέπουμε είναι ένα είδος αστροφυσικής «θύελλας» ή έκρηξης». Ο Δρ Pope είπε ότι το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι τα γεγονότα του Miyake, ή πώς να προβλέψουν την εμφάνισή τους, είναι πολύ ανησυχητικό. «Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, υπάρχει να δούμε ένα άλλο την επόμενη δεκαετία. Αλλά δεν ξέρουμε πώς να το προβλέψουμε ή τι ακριβώς ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Αυτές οι πιθανότητες είναι αρκετά ανησυχητικές και θέτουν τις βάσεις για μελλοντική έρευνα». Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the Royal Society A.

Αυτό γεγονός έχει σχέση και με αλλα μυστικιστικά οπως το "οι αφελείς κάτοικοι της επιφάνειας θα εξαφανιστούν " και ζουν 10 ζωές σε χίλια χρονια οποιος δεν εχει γίνει άνθρωπος με την έννοια της λέξης σε αυτές τις 10 ζωές σε 1000 χρόνια , οπως το να εχει λογική κτλ κτλ και να μπορεί και επίσης να ξεχωρίζει το κάλο απο το κακό που σημαίνει οτι δεν μπορεί καν να κανει παρέα με κτηνώδες βάρβαρους του κακου που τους θεωρουν μαλιστα και ανθρωπους , πόσο δε να διαβάζει έγκυρες πήγες τους , την εχει πατήσει άσχημα το πνεύμα του, διότι δεν κατάφερε να γίνει άνθρωπος σε αυτα τα 1000 χρόνια και 10 ζωές, οι πρώτοι για να πανε για τον αληθινό θάνατο τους ειναι όλοι όσοι διαβαζουν έγκυρες πήγες του κακού και εχουν κανει δεδομένα πράγματα που στερούνται λογικής οχι γιατι τους κορόιδεψαν αλλα γιατι δεν έχουν καν λογική (δεν ειναι θέμα εξαπάτησης αλλα θέμα λογικής ) γιαυτό κάνουν δεδομένα οτι τους λεει το κακό ενω δεν έχει καν λογικη , και που δεν βλεπουν καν το κακο αφου δεν ειναι ουτε αγαθοι και δεν εχουν αρετες οι ιδιοι πως θα δουν το αντιθετο του καλου??? κοινος πολλοι ηδη εχουν πουλησει το πνευμα τους σε αυτο που ξερουν ως σατανα και δεν το ξέρουν! ειναι τοσο δίποδα πολλοι που δεν βλέπουν καν οτι κακό εκφυλίζει τα πάντα ακριβως για να παρει τα πνευματα τους .... ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications