Ένα βίντεο δείχνει πώς η αστυνομία κυνηγά και πυροβολεί ένα  ον τύπου «καλικάντζαρο» στην Παραγουάη

Οι ιστορίες για θρυλικά τέρατα και ανθρωποειδή είναι κοινές σε όλο τον κόσμο και η Νότια Αμερική σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τους πιο ενδιαφέροντες θρύλους της Λατινικής Αμερικής είναι το Pombero τύπου «καλικάντζαρος», ένα μικρό πλάσμα που μοιάζει με ξωτικό που περιφέρεται στα χωράφια μεταξύ της βόρειας Αργεντινής, της Παραγουάης και της νότιας Βραζιλίας. Το αρχικό όνομα του Pombero στη γλώσσα Γκουαρανί είναι Karai Pyhare lit. «Ο άνθρωπος της νύχτας ». Σε ορισμένα μέρη της Αργεντινής είναι γνωστός κυρίως από την ισπανική μετάφραση του ονόματός του, Señor de la noche .

Αν και οι αναφορες ποικίλλουν μεταξύ των περιοχών, ο Pombero περιγράφεται γενικά ως μυώδες, κοντό ανάστημα και εξαιρετικά άσχημο με τριχωτά χέρια και πόδια. Ωστόσο, παρά την απαίσια μη ανθρώπινη εμφάνισή του, είναι έμπειρος στο να σαγηνεύει τους ανθρώπους.Λέγεται ότι το Pombéro αιχμαλωτίζει ιδιαίτερα αχάριστα κορίτσια και τα αναγκάζει να τον φιλήσουν και αργότερα τα αναγκάζει να έχουν σ@ξουαλική επαφή μαζί του. Στην πραγματικότητα, ο πιστεύεται ότι μπορεί να υπνωτίσει τις γυναίκες με ένα απλό άγγιγμα ή ακόμα και να τις παρασύρει στην κρεβατοκάμαρα σε μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση.

Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται εξαιρετικά άσχημα ή τριχωτά μωρά. Είναι σαφές ότι επί του παρόντος είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν στην ύπαρξή του, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Αυτή την εβδομάδα η αστυνομία στην Παραγουάης ενεπλάκη σε μια παράξενη θρυλική οντότητα που μοιάζει με Pombero. Όπως αναφέρουν διάφορα μέσα ενημέρωσης , το βίντεο της τρομερής συνάντησης δημοσιεύτηκε αυτή τη Δευτέρα στα κοινωνικά δίκτυα και φέρεται να καταγράφηκε από μάρτυρα του πυροβολισμού που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Ασουνσιόν.

Στο βίντεο, ένας αστυνομικός στέκεται έξω από ένα κτίριο με το όπλο του και φωνάζει σε έναν παράξενο εισβολέα. Φαίνεται να είναι μικρόσωμος, δίποδος και ικανός να σκαρφαλώσει στην μπροστινή πόρτα με ευκολία πριν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος, καθώς ο αστυνομικός τον πυροβολεί πρώτα και μετά τον κυνηγά.

Λόγω της αντιπαράθεσης που προκλήθηκε, η Εθνική Αστυνομία της Παραγουάης αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις για τα γεγονότα, αφού στο περιστατικό εμπλεκόταν ένας αστυνομικός, που ζητούσε από το «πλάσμα» να ξαπλώσει και στη συνέχεια το πυροβολούσε. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι επρόκειτο για άνδρα φερόμενο υπό την επήρεια ναρκωτικών που είχε μπει σε χώρο για να ληστέψει αφού έσπασε τα τζάμια με πέτρες.

Διευκρίνισαν επίσης ότι ο πυροβολισμός έγινε ως προειδοποίηση για το ενδεχόμενο το άτομο να έχει όπλο. Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με την επίσημη εκδοχή που προσφέρει η Εθνική Αστυνομία της Παραγουάης και διαβεβαιώνουν ότι η περίεργη παρουσία είναι ξεκάθαρα το Pombero, το οποίο αν και εμφανίζεται συνήθως σε αγροτικές περιοχές, αυτή τη φορά επέλεξε αστική περιοχή.

Μπορεί να φαίνεται τρελό, αλλά σε πολλές πόλεις της Παραγουάης ο μύθος λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη. Περίεργος, όταν εμφανίζεται το Pombero, συνήθως πετάει πέτρες στους εχθρούς του.

Να προστεθεί επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται καλικάντζαρος στη Νότια Αμερική. Το 2018, μερικά παιδιά από την Αργεντινή ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο τρομοκρατήθηκαν βλέποντας έναν αληθινό καλικάτζαρο στο αυτοσχέδιο γήπεδο. Το μυστηριώδες περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Σαντιάγο ντελ Εστέρο, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Αργεντινή. Το viral βίντεο έδειχνε έναν από τους νεαρούς να τρέχει με τη μπάλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου μέχρι που το άτομο που ηχογραφεί βλέπει ξαφνικά μια μυστηριώδη φιγούρα στο βάθος.

Το μικρό, σκούρο ον σέρνεται αργά προς τα εμπρός, κινείται αδέξια, φαινομενικά χωρίς συγκεκριμένο σχήμα, ούτε άνθρωπο ούτε ζώο. Ο νεαρός έστρεψε την κάμερα του στο ασυνήθιστο ον, το οποίο προχωρούσε σταθερά προς τα εμπρός. Λίγες στιγμές αργότερα οι νεαροί τρέχουν μακριά από το πλάσμα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγουν. Φαίνεται ότι αυτός ο τύπος μυθολογικών πλασμάτων εξακολουθεί να είναι πολύ παρών σήμερα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications