Αποκαλύφθηκε η «πιο θεαματική φωτογραφία UFO που έχει καταγραφεί ποτέ» μετά από 32 χρόνια

Στις 4 Αυγούστου 1990, δύο νεαροί εργάζονταν ως μάγειρες σε ένα ξενοδοχείο στο Pitlochry, μια όμορφη πόλη στα Highlands του Perthshire, στα περίχωρα του Εθνικού Πάρκου Cairngorms, στη Σκωτία. Στις 21:00, μετά από μια κουραστική μέρα στη ζεστή κουζίνα, πήγαν βόρεια στον αυτοκινητόδρομο Α9 μέχρι το Calvine, ένα μέρος στην άκρη του Cairngorms, για μια βόλτα στους λόφους.

Δεν είχαν πάει πολύ μακριά όταν είδαν ένα τεράστιο, ογκώδες αντικείμενο σε σχήμα διαμαντιού, μήκους περίπου 30 μέτρων, να πετάει σιωπηλά στον ουρανό από πάνω τους. Τρομοκρατημένοι, κρύφτηκαν σε κάτι θάμνους και το κοίταζαν.

Λίγα λεπτά αργότερα, άκουσαν τον ήχο ενός αεροσκάφους που κατευθυνόταν βόρεια: Το 1990, η RAF Leuchars στο Fife είχε δύο μοίρες μαχητικών Tornado σε ετοιμότητα 24 ώρες την ημέρα. Το αεροπλάνο έκανε ελιγμό και πέρασε απο κοντά απο αυτο το «πράγμα» πριν συνεχίσει την αρχική του πορεία, σαν να είχε δει και ο πιλότος το αντικείμενο και γύρισε πίσω για να το δει πιο προσεκτικά.

Οι δύο άνδρες είχαν φωτογραφική μηχανή και από το σημείο που κρύβονταν τράβηξαν έξι καρέ. Εκείνη τη στιγμή, το αντικείμενο έφυγε απότομο κάθετα προς τα πάνω και εξαφανίστηκε ψηλά στον ουρανό.

Πεπεισμένοι ότι είχαν δει ένα UFO, και ενθουσιασμένοι πήγαν τις φωτογραφίες τους στην Daily Record, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της Σκωτίας . Αλλά δεν δημοσιεύτηκε κανένα νέο για θέμα : Η εφημερίδα έδωσε τις φωτογραφίες στο υπουργείο Άμυνας.

Και τότε οι φωτογραφίες εξαφανίστηκαν. Τελικά μια φωτογραφία απο αυτές εμφανίστηκε απο ένα μέλος του Υπουργείου Εξωτερικών,την περιέγραψε ως την πιο εντυπωσιακή εικόνα ενός UFO που έχει καταγραφεί ποτέ, και το Άγιο Δισκοπότηρο από την άποψη των αποδείξεων ότι αυτά τα πράγματα υπάρχουν πραγματικά.

Είναι μια εικόνα που το υπουργείο Άμυνας και τα Εθνικά Αρχεία προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν κρυφή. Δημοσιοποιηθεί μετά από 30 χρόνια, το υπουργείο δεν δημοσιοποίησε την αρχική φωτογραφία και θέλει τα ονόματα των μαρτύρων να παραμείνουν κρυφά για άλλα 54 χρόνια δηλαδή όταν θα εχουν πεθάνει- έως το 2076 - για «λόγους ιδιωτικότητας» .

Αν και τα λίγα έγγραφα του Υπουργείου Άμυνας για την παρατήρηση του Calvine αποχαρακτηρίστηκαν, τα ονόματα του φωτογράφου αφαιρέθηκαν από το αρχείο σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Ακόμη και η απόφαση της Daily Record να μην τρέξει την ιστορία είναι ενδιαφέρουσα. Διακόπηκε από D-Notice, εντολή φίμωσης βασισμένη σε θέματα εθνικής ασφάλειας, που κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications